Afbeelding

Nieuwe beveiliger voor bedrijventerreinen

Zakelijk 57 keer gelezen
UDEN – Met Van de Ven Beveiliging hebben de Udense bedrijventerreinen met ingang van 31 december een nieuwe beveiliger. Stichting Beheer Bedrijventerreinen Uden (SBBU) neemt na 15 jaar afscheid van Trigion (voorheen CSU Security). Dat betekent dat de SBBU nu in zee gaat met een echt Udens bedrijf.

[image=155950]

Directeur/eigenaar Walco van de Ven van Van de ven Beveiliging is geen onbekende in Uden. Niet alleen omdat zijn hoofdkantoor in Uden is gevestigd, maar ook vanwege zijn betrokkenheid bij evenementen als de WK’s en EK’s op de Markt en Uden on Ice. Toch was de keuze voor een Udens beveiligingsbedrijf geen vanzelfsprekendheid voor de SBBU. Parkmanager Maarten van Helden: “We hebben keuzecriteria opgesteld en een offerteronde gedaan. Uiteindelijk is er een Udens bedrijf als beste uitgerold. Dat biedt natuurlijk wel voordelen.”
Van de Ven Beveiliging is een gerenommeerd beveiligingsbedrijf dat landelijk actief is. Zo verzorgt Van de Ven de beveiliging bij grote evenementen als Dance Valley (60.000 bezoekers), Zwarte Cross (50.000 bezoekers), de Ordina Open en Indoor Brabant.
Een probleem op de Udense bedrijventerreinen al jaren speelt, is het grote aantal vals alarm. “Dat zijn er zo’n 1.200 per jaar. Dat moet worden teruggedrongen. We gaan ook werken met gele en rode kaarten. Gele kaarten zijn waarschuwingen en bij rode kaarten gaan bedrijven betalen voor de kosten van het beveiligingsbedrijf. Kijk, een aantal keren vals alarm mag je hebben. Grote bedrijven wat meer dan kleine. Maar het niet normaal als je er 50 per jaar hebt. Dan is er echt iets mis. Dan ben je een ‘vervuiler’ en de bevuiler betaalt”, aldus Maarten van Helden.
Walco van de ven ziet het ook als een taak voor zijn bedrijf om het aantal vals alarm terug te dringen. “Het is samenwerking tussen klant en beveiliger. We kijken naar de oorzaak. Is het nonchalance of onvoorzichtigheid? Daar ligt dan ook een taak voor ons, om te kijken waar wij kunnen helpen.”
Maarten van Helden en Walco van de Ven zijn erg te spreken over de overdracht van Trigion naar Van de Ven. “Trigion handelt alles netjes af. Een goede verliezer!”.
De SBBU en Van de Ven tekenden afgelopen week een driejarig contract. Van de Ven gaat met een speciale, herkenbare auto rondrijden over de Udense bedrijventerreinen. Het voertuig is ook voorzien van een AED-apparaat. SBBU-voorzitter Ton Slob hoopt dat meer bedrijven mee gaan doen aan de collectieve beveiliging. Er zijn bedrijven die niet meedoen, maar wel mee profiteren. Als zij gewoon meedoen kunnen de kosten per deelnemer omlaag.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant