Afbeelding

Saturnus-vrouwen niet te stuiten

Sport 73 keer gelezen
UDEN – De opmars van de Saturnus-vrouwen neemt ongekende vormen aan. De meiden van Joan van den Heuvel stapelen winst op winst. Zaterdag ging het Rosmalense Spirit over de Udense hekel. Met de setstanden 25-9 25-17 25-11 en 25-23 bleef er geen spaan heel van het bezoekende team.

Door Peter Kuijpers

[image=154552]

In principe begon coach Joan van den Heuvel weer in zijn basisformatie. Alleen koos hij dit keer voor variant-B met Mirte van Driel als passer/loper. De eerste set begon met een iets sterker Saturnus/HC. Door de wedstrijdspanning echter ging er af en toe nog wel iets mis. De servicedruk van Daphne Sgroot en het prima spelverdelen van Bregje van den Heuvel bracht echter al snel een kleine voorsprong op het telbord. Vooral Loes Boley liet zien er zin in te hebben. De servicedruk van deze ervaren Udense genereert veel punten voor Saturnus. Toen ook Nieke van Driel nog even liet zien te kunnen serveren was het snel afgelopen met de eerste set: 25-9!

[image=154556]

Ontsnapte
Spirit bleek niet bestand tegen al dat Udense geweld. Coach Otten liet dan ook met regelmaat het moede hoofd in zijn handen zakken. De setstanden 25-17 en 25-11 spreken voor zich. Alleen in de laatste set leek het even mis te gaan. Bij 9-4 in de laatste vierde set wisselde coach Van den Heuvel Loes Boley en dochter Bregje van den Heuvel voor Maartje van der Heijden en Veerle van den Heuvel. Dit gaf kort een onbalans in het Udense team. Spirit kwam terug en nam zelfs een voorsprong. Vorige week baalde de Udense coach dat zijn team alsnog één punt afgaf bij Pegasus. Dat wilde hij in geen geval opnieuw meemaken en wisselde snel terug naar zijn basisformatie. Met ongetwijfelde het zweet tussen zijn tenen ontsnapte Van den Heuvel met zijn team en pakte nu met 25-23 wél de bonus.

[image=154555]

Weggevaagd
‘Nooit meer doen Joan’ grapte iemand uit het publiek, maar het doel van die wissel was duidelijk. Van den Heuvel: “We hebben een fantastische wedstrijd gespeeld. De tegenstander weggevaagd met goed volleybal. De laatste set wilde ik anderen ook de kans geven. Vergeet niet, we zijn één team. Met alleen de basis word je geen kampioen. Ik heb die anderen ook nodig. Ik zag dat het niet liep en heb nog in kunnen grijpen.”

[image=154554]

Flamingo´s
De volle buit van vijf punten was binnen, maar dat deden ook koploper Flamingo´s-2 en Bravo, waarmee Saturnus/Hendriks Coppelmans gelijk staat op de tweede plaats. En Bravo is tevens de tegenstander van volgende week als de Udense dames de kraker in Westerhoven om 17.00 uur spelen. Lachende derde is zeker Flamingo's dat een eenvoudige wedstrijd speelde tegen hekkensluiter Bladel. Een belangrijke wedstrijd dus voor Saturnus/HC, dat hun volgende wedstrijd thuis in de Ring pas weer op 4 december speelt. Tegenstander is dan om 17.30 uur het Beugense Achilles, de nummer vier van de ranglijst.

[image=154553][image=154557]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant