Afbeelding

Berghemnaar rijdt rond met alarmpistool

Column 13 keer gelezen
Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=83643]

Afgelopen week stond er langs de weg Koolwijk - Schaijk een blote man in een wijde bontjas met zijn handeltje te zwaaien. Ziek hoor! Dat doe je toch niet, in een jas van echt bont! Voor dat ding was een hele zeehondenkudde doodgeknuffeld!? Crimineel! Oppakken zo’n figuur voor minimaal een jaartje werkstraf op een scharrelkippenfarm of zoiets. Maar nee, wie pakken ze? Een arme 18-jarige man uit Berghem die zonder iemand lastig te vallen op zijn scootertje over de Berghemseweg tuft. Omdat hij een alarmpistool bij zich had kreeg hij een vet proces-verbaal. Maar waarom had hij dat pistool bij zich? Waartegen wilde hij ons waarschuwen? Dat vraagt dus niemand.

Kijk uit, slangen kunnen giftig zijn, dus bijt nooit terug; huur nooit een kleurenblinde elektricien en laat in je iglo de strijkbout nooit te lang aanstaan. Voor je het weet heb je een extra keldergat. Ja, ja, ik geef toe, niet alle waarschuwingen zijn even nuttig, maar stel nou voor dat die Berghemse kerel wél een punt had. Dat hij ons wilde waarschuwen voor een groot gevaar dat ons te wachten staat de komende dagen. Maar wat dan? Daar vraag je me wat …

Je ziet het niet, maar tussen deze en de vorige zin heb ik even een half uurtje nagedacht. En ik ben er uit. Helaas moeten mijn vaste lezertjes van onder de 8 jaar hier stoppen. Nee, ook jij kleine Rijkevoortse dondersteen. Hupla, sla dicht dit weekblad en ga lekker buitenspelen. Nee, niet zeuren, eruit! Zo, is al het jonge spul hier weg? Oké, dan kan ik hier verdergaan. Dat gevaar waarvoor die Berghemnaar ons wilde waarschuwen, kan maar één persoon zijn. Wie komt nou binnenkort op ons af? Denk ’s na. Jawel, die Spaanse goed-schijn-heiligman. En we weten het eigenlijk allemaal. Er zit een luchtje aan die ouwe. Waarom sluiten de banken op zijn verjaardag al om vier uur? En noem mij ’s een andere bejaarde die met een volle zak ’s nachts de straten afschuimt? Maar krijg deze baas maar ’s te pakken. Naarmate de maand november vordert duikt hij overal op. Er is geen huis meer veilig! Bij een enquête onder 150 Veghelse huishoudens bleek de bisschop niet eens binnen te komen via de schoorsteen maar via een gat in de hand van de ouders. Ik waarschuw, stop hem NU …of we zitten op 6 december allemaal bij de pakken neer. Al besef ik dat dit alarm alleen maar meer slachtoffers op zal leveren. Per slot, een gewaarschuwd persoon telt voor twee.

Geen schijnheilig weekend gewenst door

Mark van de Veerdonk



Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant