Afbeelding

‘In één keer laten zien wat je kunt’

Kunst en cultuur 64 keer gelezen
UDEN – Het is geen auditie voor het tv-programma Popstars maar Rob van Vorle uit Uden neemt de Udense musical net zo serieus. Eindigde hij op tv bij de laatste honderd van de elfduizend kandidaten, in Uden is hij een van de slechts zestien mannen die zich hebben opgegeven voor de audities die zaterdag begonnen. “Musical is nieuw voor mij, maar ik hou van zingen en zo kan ik me verder ontwikkelen”, zegt Rob nog snel voordat hij op moet.

[image=154117]

Regisseur Bart Stultiens en zanglerares Liesbeth Schins van het CKVU ontvingen zaterdag de eersten van de ruim zeventig auditanten voor de vierde Udense musical. Volgens Gerard van der Pas van de productiegroep is zo’n auditie altijd spannend. Hij deed zelf twee keer mee en vond het vervelend als het hele spektakel achter de rug was. “Gedurende het proces krijg je steeds meer met elkaar. Je wordt een vriendenclub, dat is geweldig.”Janneke van Vught -Van der Leest doet voor de derde keer mee. “Dat maakt niet uit. Elke keer moet je laten zien wat je kunt en dat kan je maar één keer doen. Bovendien ben je met emotie bezig, je stelt jezelf bloot. Dat maakt het spannend.” Liesbeth Schins: “Als we bekenden terug zien is het leuk voor ons om te horen dat ze zich zijn blijven ontwikkelen.”
Ryan de Laat uit Handel deed mee met de laatste musical en twijfelde of hij zich nu weer op zou geven. “Maar het is zo leuk om aan zo’n project mee te werken. Ik moet dat nog een keer mee maken. Het is wel een hele verplichting die je aan gaat, maar ook een leuke en spannende. In tijd is het te overzien. Je moet er wel een en ander voor laten. Een hele lange periode repeteer je twee avonden in de week en op het laatst de generale repetities op hele zondagen. Bij de vorige musical in 2008 was dat gedurende de winter. Wat ging die winter snel voorbij.”
De première van de nieuwe musical is in november 2011 in theater Markant en naar verwachting zullen er in totaal 12 voorstellingen op de planken komen. Ook volgend weekend zijn er weer audities. Mensen van boven de 18 jaar die nog twijfelen, kunnen zich nog melden via 0413-262285.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant