Afbeelding

‘Gouden’ Film Tirza in Groene Engel

Kunst en cultuur 15 keer gelezen
OSS – De succesvolle film Tirza wordt op zondag 7, maandag 8 en dinsdag 9 november vertoond in de Groene Engel. De film begint iedere avond om 20.30 uur. Een kaartje kost 7 euro. Op maandagavond is er voorafgaand een lezing door filmkenner Jan Salden. De lezing begint om 19.30 uur. Kosten voor de film en de lezing zijn tien euro.

[image=154024]

Tirza is een film naar de bestseller van Arnon Grunberg. Tirza, van regisseur Rudolf van den Berg, heeft inmiddels de status van Gouden Film bereikt. Sinds de Nederlandse bioscooprelease van 30 september, hebben al meer dan 100.000 bezoekers de film gezien. De hoofdrollen worden vertolkt door Gijs Scholten van Aschat, Sylvia Hoeks en Johanna ter Steege.

Tirza
Jörgen Hofmeesters bestaan wankelt. Hij wordt ontslagen en lastig gevallen door zijn ex-vrouw, maar veel kwellender is nog dat zijn lievelingsdochter Tirza spoorloos verdwijnt tijdens een vakantiereis in Namibie. Na weken van wurgende onzekerheid besluit Jörgen haar te gaan opsporen in het Afrikaanse woestijnland.

Zoektocht
Zijn vastberaden zoektocht wordt ondermijnd door de hitte, de drank en vooral door zijn herinneringen die allengs op meer wijzen dan een simpele, liefdevolle relatie tussen Tirza en haar vader. Dan ontmoet hij Kaisa, een kind van negen jaar. Kaisa trekt met Jörgen mee de woestijn in waar hij hoopt Tirza te zullen vinden. Maar de woestijn is groot en de heroische zoektocht mondt onontkoombaar uit in een verbijsterende ontknoping.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant