Afbeelding

Auto urenlang geparkeerd op rotonde

Column 21 keer gelezen
Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=83645]

- Het meest gevaarlijke onderdeel van de auto is de chauffeur.
- Mensen die geen rijbewijs hebben kunnen een portier NIET zacht dichtdoen.
- Wat ze ook zeggen over zondagsrijders, door de week rijden ze geen kruimel beter!
- En de kortste weg tussen twee punten …is bijna altijd afgesloten.

Zo kan ik nog wel eventjes doorgaan. En waarom eigenlijk niet? Komt er nog eentje. Gisteren zat ik op die sukkelweg van Haps naar Volkel achter een motorisch gestoord wrak uit 1815. De achterruit was een tas van de VéGé, dus dan weet je het wel. Als je dat vehikel met antiroest zou behandelen zou het ding volledig verdwijnen. En de bestuurder ook, want die kwam uit hetzelfde ijzeren tijdperk. Zwangere vrouwen liepen ons voorbij. Zo hard gingen we. En bij iedere flitskast ging opa ook nog ’s vol op de rem. Niet dat hij dan stilstond. Nee, de enige remsporen stonden waarschijnlijk bij hem in de onderbroek! En ineens moest mijnheer er af. Of ineens? Bij Sint Hubert gaf hij aan dat hij bij Odiliapeel linksaf wilde. Griebeldepiep! Ik erger me ook aan mezelf hoor. Kunnen bijvoorbeeld de A50, de A59 en de A73 geen afslagen krijgen met een tweede kans? Want bij de eerste zit ik altijd te pitten. En ik blijk verdulleme ook een roterende benzinedop te hebben. Hoe ik ook een pomp binnenrij, hij zit altijd aan de andere kant.

Nummer 1 van mijn verkeersergernis top 2000 blijft toch nog altijd het parkeren. Bestaan er bijvoorbeeld in Oss nog vrije parkeerplaatsen? Ik zit er serieus over te denken om een helikopter te kopen met een stevig touw. Dan laat ik ‘m in de lucht cirkelen als ik in Oss ga winkelen. Ik kwam daar laatst een kennis tegen. Ik kende hem alleen maar als automobilist maar nou zat hij fanatiek op de fiets. “Nee, ik fiets al een half jaar”, riep hij hijgend, “ik heb toen bij Hartjes aan de Spaanderstraat een nieuwe auto gekocht, maar die heb ik in de showroom laten staan. Een goedkopere parkeerplaats vind ik nooit meer.”
Van de week parkeerde een Pool zijn auto midden op de rotonde bij Ravenstein. Het zag er uit als een ongeluk. Maar ik weet wel beter. Het was gewoon een lekker goedkoop plekske. Ja, nieuwkomers hebben het door; er is parkeerplek zat in de regio, je moet het alleen wel zien.

Een rem-spoorloos weekend gewenst door

Mark van de Veerdonk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant