Afzien in de blubber

Sport 90 keer gelezen
UDEN - Prachtige omstandigheden waren het zondag in de bossen tussen Uden en Zeeland, voor een 'fietstochtje' door de blubber. Wielervereniging Uden hield zondag nationale jeugdwedstrijden veldrijden.

[image=153666]

Liefst 250 deelnemers uit het hele land zwoegden in de blubber. Het parcours was dit jaar zwaarder dan andere jaren. Zo lag er op een helling een boomstam, zodat de jonge veldrijders af moesten stappen en het stalen ros op de rug namen. (foto's: Stephan van Berkel)

[image=153658][image=153659]

Onder herfstachtig weer en een natte ondergrond gingen de jongens en meisjes van acht jaar van start. Lucas Janssen uit Papendrecht mocht na zijn wedstrijd op de hoogste trede plaats nemen. Bij de negenjarigen stond vanuit de vereniging Lisa Dorussen aan het vertrek. Lisa werd als 14e geklasseerd en Salvador Alvarado uit Rotterdam als 1e. In cat. 3 stonden 26 deelnemers aan het vertrek. Silvie Swinkels kwam als 21e over de meet. Luke Verburg uit Schiedam werd 1e. Quinty Bouckaert uit Lisse 2e en Lisette Schoon uit Best 3e.
Bij cat. 4 stonden Inge van der Heijden, Berko Dorussen en Sue-Milly van Erp aan het vertrek. Tijdens de koers vond Inge de gaatjes om zich naar voren te werken. Bij Berko ging half koers het kaarsje uit en zakte wat af. Seu-Milly reed gestaag haar koers. Voor Inge was de tijd net te kort om helmaal van voren te komen, maar werd toch op een mooie 9e plaats geklasseerd. Berko werd 27e en Sue-Milly 31e. Perry Frijters uit St. Willibrord werd 1e. Na cat. 4 werd het parcours omgezet en kon er ingereden worden op een verzwaard parcours. Hier moesten de renners van de fiets om zich over een balk te plaatsen. Willemijn Varkevisser, Koen van Helvoirt, Karlijn Swinkels, Jorn Weeren, Freek van Rossum van WV Uden stonden ook aan het vertrek. Jorn werd 10e. Koen van Helvoirt had zijn dag niet. Voor Willemijn, Freek en Karlijn was dit toch de eerste wedstrijd van dit niveau. Allen gingen tot het uiterste en zo kwam het dat drie renners van WV Uden op de eindstreep afkwamen. De uitslag van cat. 5 is: 1e Wim Wittenberg uit Herveld, 2e Tom Peters uit Thorn, 3e Alian Broor uit Baarle Nassau, Jorn Weeren 10e, Karlijn Swinkels 21e, Freek van Russum 22e, Koen van Helvoirt 23e en Willemijn Varkevisser 33e. Ook bij cat. 6 stonden weer jongens en meisjes aan de start die de koers hard maakten. Na het startsein ontstond er een lang lint in de lange startlaan. Een groep van zes renners scheidde zich al snel af van de rest. Half koers reden er nog twee renners op koppositie, dit waren Thijs Wolsink uit Enschede en David Dekker uit Fluitenberg. Mario Poldervaart uit Zuidland, Mitch Groot uit Brunsum en Dennis van der Korst uit Hasselt moesten hen laten gaan. Zo werd er weer een mooie strijd geleverd wat inhield dat Thijs Wolsink op de hoogste trede mocht plaats nemen. Maik van der Heijden reed als laatste door een pechgeval, maar kon nog op een 11e plaats eindigen. Een goede start was er voor Nick van Helvoirt. Na twee derde koers ging zijn kopje een beetje schuin hangen en toen was er te zien dat hij er door zat. Bart Peer reed gestaag zijn koers. Nick werd 22e en Bart 27e en Pascal Eenkhoorn uit Gennemuiden werd 1e, Allex Menglaus uit Almere 2e en Max Gullickx uit Eindhoven 3e. Om 14.45 uur vertokken de Nieuwelingen. Dit jaar opgenomen in de koers aansluitend na de jeugd. Een splitsing kwam al snel en twee koplopers gingen de dienst uit maken. Bjorn van der Heijden reed een puike koers, maar moest deze dag zijn meerdere erkennen. Bjorn staat nog wel 1e in het klassement van de cyclocross. Eerste werd Martijn Budding uit Veenedal, 2e Lehri Braam uit Dodewaard, 3e Jelle Wolsink uit Enschede en 4e Bjorn van der Heijden uit Schaijk. De organisatie mag terugkijken op een zeer geslaagde dag met mooie koersen. Op zondag 13 november is er weer een jeugdveldrit met Nieuwelingen in Schaijk.

[image=153660][image=153661][image=153662][image=153663][image=153664][image=153665][image=153667][image=153668]