Afbeelding

Voorlopig geen HBO in de regio

Onderwijs 8 keer gelezen
BOXMEER – Wethouder Willy Hendriks van Haren van Boxmeer weet wel hoe je moet voorkomen dat de jeugd vertrekt uit de regio Land van Cuijk. “Onze regio is klaar voor een HBO.”

De wethouder ziet veel jeugd voor een studie verhuizen naar Eindhoven, Nijmegen, Den Bosch en Wageningen. Studenten die vervolgens niet terug komen. Ze pleitte donderdag tijdens de conferentie Regio met Brabant Toegevoegde Waarde dan ook voor HBO-opleidingen op het gebied van Health, zoals verpleegkundige opleidingen, economie en techniek.

Tussenvorm
Verschillende andere aanwezigen uit het onderwijs, het maatschappelijk veld of het bedrijfsleven vonden een tussenvorm van MBO en HBO onderwijs, de zogenaamd Associate Degree, haalbaarder. Zij voerden de beperkende vestigingswet voor HBO’s en de concurrentie met grote steden aan. “We kunnen beter onze krachten en geld steken in de tussenvormen, die een voorbode kunnen zijn naar een uiteindelijke HBO. Maar daar moet je niet mee starten”, aldus René Savelsberg bestuurder van ROC De Leijgraaf.

Wens
De wethouder zei niet snel haar geloof aan de kant te zetten en sprak de wens uit over vijf à tien jaar HBO-opleidingen te hebben in het Land van Cuijk. Lees ook op deze pagina: ‘Ambities, allianties en aan de slag’.

[image=153490]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant