Afbeelding

‘Een hoorspel, maar toch een leuk plaatje’

Kunst en cultuur 24 keer gelezen
UDEN – Naat Piek staat vanaf donderdag in het teken van het Slingerpadfestival. Dit keer komt organisator Marc Isphording voor het eerst met een zelfgemaakte productie: Kijk, een hoorspel: Roodkapje! Sofie van de Krommenacker en Erik Krabbenborg nemen het publiek mee in hun mobiele radiostudio. Met allerlei attributen en geluiden beleeft het publiek intens een spannend sprookje.

[image=153305]

Sofie: “Wij zijn de lokale Radio Maashorst en komen met onze mobiele radiostudio langs om sprookjes te vertellen. Tijdens dit sprookje komen Erik en ik in een conflict. Erik is namelijk precies van de regeltjes, alles moet volgens het script. Zelf ben ik echt een chaoot en Erik irriteert zich dan ook dood aan de manier waarop ik het sprookje vertel.”
De twee acteurs zijn beiden docent Theater op het CKVU en regisseur bij Stichting Toneelactiviteiten Uden. De laatste tijd treden ze zelf zelden nog op en dat is dan ook een van de redenen dat het erg spannend is. “Het is echt een uitdaging. We staan beiden niet vaak meer op het podium, maar daar komt ook bij kijken dat we een hoorspel doen. Het is de bedoeling dat dit toch een visueel, leuk plaatje oplevert. We willen aan de kinderen laten zien dat je met weinig materialen heel veel kan”, aldus Sofie.

Vanwege een kleine tent is reserveren aanbevolen. Meer informatie over tijden en prijzen is te vinden op www.slingerpadfestival.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant