Afbeelding

Pastoor ziet Abraham: ‘Maar geen mosterd!’

Opmerkelijk 49 keer gelezen
UDEN - “Vat mar vast een tas koffie”, roept pastoor Van Osch vrijdagmiddag tegen zijn bezoek, want hij moet even poseren bij de Abraham die voor de deur staat. Het is feest. “Heel de dag open huis en het loopt lekker binnen.”

[image=153298]

Het feest begon meteen op het moment dat de vijftigste verjaardag van pastoor Van Osch begon: “Vannacht om 12 uur belden ze aan, een stuk of 13 parochianen. Ze waren de Abraham aan het neerzetten en ze zongen een lied.”
Abraham, hét symbool van vijftig jaar worden, maar het was toch iemand uit de bijbel? De pastoor weet dat natuurlijk: “Abraham is inderdaad een bijbels figuur. Hij wordt geroepen om zijn woonplaats te verlaten en trekt naar Kanaän. Ook Jezus verwijst naar Abraham. Als hij bepaalde woorden van wijsheid spreekt, zeggen omstanders. ‘je hebt niet eens Abraham gezien. Waar komt al die wijsheid vandaan?’ Want Abraham werd gezien als een hele wijze verstandige man. Als je vijftig bent geworden, dan word je geacht wijs en verstandig te zijn en ik hoop dat ik dat ook zal worden.”
Toevallig dat pastoor Van Osch op zijn verjaardag ook nog even op bezoek is geweest bij Dina Verbossen die een dag eerder 100 is geworden. “Ik zit nou net op de helft”, lacht de pastoor. “Het is de vraag of ik dat haal natuurlijk, maar ik voel me nog jong genoeg van hart. Ik merk wel dat het niet hetzelfde is als twintig jaar geleden en dat ik niet hetzelfde kan, maar dat is helemaal niet erg, want ik voel me nog tip top.”
Hij heeft een beetje lippenstift op zijn wang! Maar meneer pastoor toch?! Hij lacht: “De dames van de koffieschenkploeg kwamen binnen verkleed als Sarah’s en decoreerden me met een pot mosterd. En ja, Sarah's en Abrahams die moeten mekaar kussen.”
Maar blij met de mosterd is de pastoor overigens niet: “Ik lust alles! Ik eet en drink werkelijk alles wat lekker is, maar er komt één ding niet in en dat is mosterd.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant