Afbeelding

Maak weer kans op kaarten voor Octopussy

Kunst en cultuur 66 keer gelezen
Voordat het doek van theater De Lievekamp voor de musical Octopussy op 5 november opgehaald kan worden, repeteert de cast van Stichting Oss Cultureel nog flink. In een serie artikelen neemt Weekblad Regio Oss alvast een voorproefje.

[image=153214]

Vorig jaar had hij nog een kleinere rol, deze productie vervult hij de hoofdrol. Jeroen van Hulten is er blij mee. “Mijn personage is Ivan Ivanovitsj en het is een intensieve rol; ik moet de hele avond Russisch praten en zingen. Ik heb met iemand gewerkt die mij wat Russisch heeft bijgebracht. Daarvoor heb ik een keer een hele middag met watten in mijn mond rondgelopen, om de klanken goed te leren’, lacht hij. Jeroen heeft al vele musicals gedaan, ook voor SOC. Meestal speelt hij een slechterik. “Ik heb een harde en donkere stem, vandaar. Ditmaal heb ik een heel ander soort rol en kan ik ook eens een andere kant van mij laten zien.” Hij vervolgt: “Het is eerst teksten leren, dan spelen en vervolgens ontdekken en uitproberen hoe je de rol het beste kunt invullen. Uiteraard gaat dit in goed overleg met Eefje, mijn tegenspeelster.”

Nelleke
Eén van de bijrollen wordt vervuld door Irene Hamelinck, voor SOC ook geen onbekende. Ze deed mee met Promconcerten en Hotel Johanna. “Zingen is mijn lust en mijn leven, dat doe ik al van kleinsaf aan. Mijn rol is het best te omschrijven als de kantinemiss Nelleke. Zij houdt van roddelen en kwebbelen. Ik speel steeds samen met Marc Huisman, hij is Koos Korvee. We konden zelf invulling geven aan onze rollen. Koos en Nelleke hebben geen liefdesrelatie, zijn meer als broer en zus. We kibbelen, maar lachen ook veel. Het is een heel ander verhaal dan Hotel Johanna, wel weer erg leuk om te doen.” Kijk woensdag weer op www.kliknieuws.nl doe met de prijsvraag en win vrijkaarten. Zie ook:www.osscultureel.nl

Prijsvraag
Stichting Oss Cultureel biedt twee gratis kaartjes aan voor een voorstelling naar keuze. Het enige wat u hoeft te doen is de volgende vraag beantwoorden: 'Worden de voorstellingen in De Lievekamp of de Groene Engek gehouden?' Stuur een mailtje met het goede antwoord naar: info@osscultureel.nl De winnaar wordt gebeld of gemaild en kan kiezen uit een aantal voorstellingen, die nog niet uitverkocht zijn.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant