Afbeelding

Gezellig op de camping van FestyLand

Opmerkelijk 35 keer gelezen
VOLKEL - "Wij zijn eiermeisjes", zeggen de vier meiden van het boerenontbijt-promotieteam en ze duwen een folder door het raam van de net ontwaakte Roel van de Elzen uit Boekel. Hij had na afloop van de Guus Meeuwis naar huis kúnnen fietsen. "Nee, dat is veel te koud."

[image=152720]

Roel is nog slaperig. "Het is vanacht vier uur geworden. Nog napilsen, hè." Maar hij heeft lekker geslapen. "Ik heb een goeie caravan, maar er lig niks langs, dat is wel sund." De dreiging van nachtvorst deert hem niet. "Gift niks. Ik hoop dat er dan een meid langs ligt." Zijn caravan is groot genoeg. "Daarachter staat er nog één, die wil ook een meid. We hebben allemaal een eigen caravan: Ja, plaats genoeg."

[image=152721]

Een stelletje uit Erp had een nieuwe caravan bij. "Hij is heel goed getest", lachen de twee en volgens vrienden kon heel de camping het horen. Hans uit Veghel lag alleen in zijn slaapzak, maar is niet bang voor de komende nachtvorst. "Bij Paaspop was het min 7! Dat gaf niks, alleen toen ik gruwelijk moest pissen, was de rits van de tent vastgevroren. Dat was een groot probleem, dus toen heb op de rits gepiest om hem te ontdooien."
Hij gaat op weg naar de boerenontbijtservice van de familie De Groot die voor ieder van de 300 campinggasten ontbijt serveert, in totaal 1200 eieren schat Willy de Groot: "Ik denk aan mijn eigen, ik lus er ook wel vier, dus dan zullen anderen dat ook wel willen."

[image=152729]

Binnen staan twee ervaren eierbakkers, zeggen ze. "We doen regelmatig eieren bakken zo rond een uur of twee 's nachts. Dan zijn we ook op ons best." Maar ook vroeg op de ochtend, gaan de eieren vlot over de toonbank. Er zijn er zelfs die voor de tweede keer komen. "Onze eieren zijn zo lekker omdat ze met liefde bereid zijn", lachen de twee in hun boerenpakjes. "Ik was aan het winkelen en zag ze hangen", vertelt oppereierbakker Mirjam de Groot. "De verkoopster vroeg: is het al voor de carnaval? Nou,ongeveer iets vergelijkbaars."
Hans uit Veghel ziet er een stukje fitter uit na zijn eitjes: "Ze waren heel lekker, goed gebakken, heerlijk spek erbij, goeie koffie, lekker warm binnen, wat wil je nog meer?" Maar helemaal jofel oogt Hans nog niet: "Ik ga lekker een pilsje pakken. Ik ben nog niet helemaal wakker, misschien helpt bier."

[image=152724][image=152722][image=152725][image=152723][image=152726][image=152727][image=152728][image=152731]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant