Afbeelding

'Het Nieuwe Werken'

Zakelijk 16 keer gelezen
UDEN - Ongeveer 80 ondernemers waren afgelopen week aanwezig bij de bijeenkomst ‘Het werken van nu’ bij IBN Uden. De bijeenkomst was georganiseerd door de SBBU in samenwerking met vier Udense ict-bedrijven. Na een gezamenlijke lunch startten de drie deelsessies, de groep aanwezigen rouleerden zodat iedereen alle sessies kon bijwonen.

[image=152682]

Na een korte introductie is een uitgebreide demonstratie over VoIP gegeven, waarbij vooral de vele mogelijkheden die het combineren van telefoon, internet en computers mogelijk maken opvallend waren. Bovendien blijkt er een enorme kostenbesparing mogelijk op gesprekskosten.
Bij de presentatie over datacenter ging het over de vele mogelijkheden die er zijn om allerlei hardware en diensten buiten de deur te organiseren. Hierdoor wordt de ondernemer ontzorgd, hoeft niet meer te investeren in hardware en kan zich richten op zijn kernactiviteiten.
Bij de presentatie over Beeldcommunicatie is een uitgebreide demonstratie gegeven met live-verbindingen. Het meest opvallende hierbij was de goede kwaliteit van de beeldverbindingen en de mogelijkheden om niet alleen elkaar te horen en zien, maar ook om gezamenlijk met documenten te werken. En dat alles tegen zeer realistische prijzen die dit voor een veel grote publiek bereikbaar maken dan tot nu toe.
Microsoft sloot de middag af met een presentatie over ‘Het nieuwe werken’. Het Nieuwe Werken is een andere manier van werken en samenwerken, ondersteund door de laatste technologie. In het Nieuwe Werken gaan mensen en organisaties flexibeler om met arbeidstijd en werkomgeving. Hierdoor voelen mensen zich prettiger. En wordt de organisatie productiever. Het Nieuwe Werken is in de praktijk voor elke organisatie anders; de mogelijkheden zijn ook hier door middel van live-verbinding en beelden weergegeven.
Al met al een geslaagde middag, waarop de bezoekers positief reageerden.
Een deel van de Udense bedrijven heeft deze bijeenkomst gemist. De presentaties zijn te vinden op www.sbbu.nl en op korte termijn worden alle op de in Uden gevestigde ondernemers op de hoogte gehouden over de verdere follow-up. Streven is om al snel te komen met een eerste concreet project, waarbij voor de deelnemers aan de SBBU zoals gebruikelijk weer voordeel te behalen valt in de vorm van kostenbesparingen en/of ontzorging. Voor meer informatie: www.sbbu.nl of telefoon 0413-249972.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant