Afbeelding

‘Heavy Hoempa knalt er gigantisch hard op’

Muziek 30 keer gelezen
VOLKEL - Hij is de saxofonist van BZB, maar orgelen en trekzakken doet hij óók. “En steeds meer fluitjes”, vertelt Robert van Asseldonk die echter BZB daarom gaat verlaten. “Want ik wil méér toeteren op mijn sax.” En blazen dat doet Roberto Totally Oversaxed op zijn hards bij Heavy Hoempa.

[image=152664]

“Hardrock-metal muziek maar dan met blazers”, vertelt Roberto. “We spelen Metallica, AC/DC, Nirvana, Anouk, Kiss, als het maar hard gaat. Zo hard als het maar kan met veel flauwekul er om heen. We zijn ook zwaar uitgedost in leer met noppen. We hebben overal plek. Mensen gaan doorgaans wel opzij: ‘Jee, wat komt hier nu aan?’”
Heavy Hoempa is ook op FestyLand te zien. “Het eerste wat je ziet als je vrijdag aan het begin van de avond binnenkomt. Na de entree, daar staan wij. Je hoeft niet te kijken, je hoort het wel, want het gaat hárd.”

Straattheater
Heavy Hoempa komt niet uit de lucht gevallen. “Wat vroeger de Peppertetters waren, is gestript tot 9 man, de ideale volume-consumtiebonnen-ratio en het past precies in een busje.” Sinds januari is de band klaar voor het echte werk als motortreffens. “Of de feestelijke opening van een Harley Davidsonzaak. We hebben iets unieks. Het is eigenlijk een straat theater act met een heel rauw randje en ook wel een gruwelijk dikke knipoog.”

[image=152665]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant