Afbeelding

Leerlingen Bedir omgetoverd tot ‘circusartiest’

Kunst en cultuur 16 keer gelezen
UDEN – In anderhalf uur tijd proeven hoe het is om een heuse circusartiest te zijn. De bovenbouwleerlingen van Islamitische basisschool Bedir ervaarden dit donderdagochtend. Zij kregen echte circusworkshops van Theater De Lachende Zon.

[image=152638]

Vol pret maakten ze komisch theater met bewegingen en dansen en probeerden ze de kunstjes van theatermaker Elco van Alphen na te doen. Op een zeer leuke manier, motiveerde en enthousiasmeerde hij de kinderen met bijvoorbeeld zijn diabolo en koordanstouw. Hierna mochten de kinderen het zelf proberen. Dit bleek toch niet al te gemakkelijk te zijn, maar lol hadden ze zeker.
De circusworkshops staan in het teken van Circo Circolo. Dit is een heel groot internationaal circusfestival dat volgende week op 22 en 23 oktober plaatsvindt. Het is de slotmanifestie voor het project 'De Klas als Piste', dat draait om talentontwikkeling en wordt georganiseerd in samenwerking met MiK Kunsteducatie. Theater De Lachende Zon gaat deze weken vele basisscholen af om kinderen circusworkshops te geven.
Elco: “Wij doen niet aan circus met dieren en met clowns en dergelijke, dat is traditioneel circus. Tegenwoordig wordt het moderne circus steeds hipper en dat vinden wij persoonlijk ook veel leuker. Modern circus is meer met theater, dans en bewegen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant