Afbeelding

Educatieve verkeerslessen op OBS De Meent

Verkeer en vervoer 273 keer gelezen
UDEN – De kinderen van basisschool De Meent kregen woensdagochtend verkeersles van ANWB Streetwise. De school heeft dit jaar al vijf jaar het Brabant Veiligheids Label en vierde dat door middel van een gevarieerd, educatief en leuk programma.

[image=152599]

“ANWB Streetwise is een verkeerseducatieprogramma voor kinderen op de basisschool, dat bestaat uit verschillende activiteiten”, vertelt verkeersouder en organisator Talitha Eggink–De Graaf. “Het is de bedoeling dat de kinderen een leuke dag hebben, maar daarnaast ook heel veel leren. Zij moeten nu zelf thuis in de auto stappen en zeggen: ‘Hé mam, ik moet wel de gordel om hoor!’”
De ANWB Streetwise instructeurs weten de kinderen enorm te boeien. Vooral in de Vaaldriessenstraat is het grote pret voor de kinderen van groep 5 en 6 met de activiteit ‘Hallo Auto’. Zij mogen namelijk zelf remmen om zo te leren over de remweg van de auto. De instructrice geeft heel veel gas, met een brede glimlach komt de leerling ‘kei’ hard voorbij scheuren en remt vervolgens zo hard mogelijk. Er komt een enorme rookwolk van de banden af waarop de toekijkende klasgenootjes dubbel liggen van het lachen.
Ook de groepen 3 en 4 beleefden grote pret met de activiteit ‘Blik en Klik’. Met een echte, gele elektrische auto, een zebrapad, stoplichten en twee opblaasbare auto’s leerden zij hoe ze veilig over moesten steken.
Tegelijkertijd moesten groep 7 en 8 met een hele zware rugzak een heus fietsparcours afleggen op het schoolplein. “Hiermee worden de kinderen vast voorbereid op het middelbaar onderwijs, want dan moeten zij dit ook”, vertelt Talitha.
De groepen 1 en 2 oefenen binnen in de gymzaal met het herkennen van verkeersgeluiden. Ook leren ze hoe je veilig moet oversteken en hoe de autogordel werkt.
Talitha: “Het is een zeer geslaagde dag. Alles verloopt heel goed en de kinderen zijn reuze enthousiast. Het is educatief én leuk, wat wil je nog meer!”

[image=152598]

[image=152596]

[image=152595]

[image=152593]

[image=152594]

[image=152592]

[image=152597]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant