Afbeelding

‘Altijd iets te doen op het Slingerpadfestival’

Kunst en cultuur 18 keer gelezen
UDEN - Het Slingerpadfestival is de nieuwe naam voor een festival dat al drie keer onder de naam Herfsttheaterspoor een succes bleek te zijn. "Theaterspoor staat er bekend om dat het vooral voor kinderen is, maar het Slingerpadfestival is er voor een veel breder publiek", vertelt organisator Marc Isphording.

[image=152547]

Marc Isphording heeft weer een gevarieerd programma samengesteld voor het festival dat aan het einde van de herfstvakantie, vier dagen lang van donderdag 28 tot en met zondag 31 oktober in de omgeving van Naat Piek gehouden wordt: “Bos, theater Naat Piek, kunstenaars, het Slingerpad, het is de perfecte locatie voor een festival.”
Elke dag zijn er theatervoorstellingen. “Voor publiek dat nieuwsgierig is”, vertelt Marc die de lijn van het succesvolle Theaterspoor daarmee doortrekt naar het Slingerpadfestival. “Het Theaterspoor is volwassen theater voor kinderen. Kinderen worden serieus genomen, de theatermakers gaan niet ‘door de knieën.” Het Slingerpadfestival presenteert eigenzinnige voorstellingen die je in de Kleine Zaal van een schouwburg kunt verwachten.“
Naast theater is er ook een natuurexcursie o.l.v. IVN-bioloog Nico Ettema waarbij onder meer het ontstaan van het Slingerpad belicht wordt. Verder bouwen twee kunstenaars van Ateliers Uden Buiten aan het Slingerpad een vijftiental statiën over De lijdensweg van Roodcapje, die ook na het festival nog een maand lang te bekijken is.
Bijzonder wordt ook de voorstelling van twee theaterregisseurs die samen als radiomakers een hoorspel over Roodkapje moeten presenteren. “Op locatie, in een tent en live op Radio Maashorst: dat lukt natuurlijk niet zonder slag of stoot…”, weet Marc Isphording nu al. Behalve deze eigen producties van het festival heeft de organisator alle voorstellingen natuurlijk al gezien. Heel bijzonder, vindt Marc bijvoorbeeld de rap-voorstelling ‘Roodkapje was een toffe meid’ of de 16+ voorstelling ‘The Bigger the Fear …. The bigger the Wulf.’
Maar elke dag wordt bijzonder, weet Marc nu al: “Er komen bij Naat Piek twee tenten te staan met workshops, muziek en theater en op zondag een hapjestent: ‘De Mand van Roodkapje’. Het is een echt festival, met elke dag 4, 5 dingen, maar je kunt er ook zomaar naar toe gaan. Er is altijd iets te doen!”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant