Afbeelding

Verhuizing TSO Heineken naar Oss

Column 41 keer gelezen
Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=48658]

Waarom trouwen mensen nog steeds? Ik snap dat niet. Twee op de drie huwelijken halen het tweede flosdoosje niet eens. Ze scheiden tegenwoordig sneller dan twee billen bij een scheet. Of ze blijven zuchtend bij elkaar … maar waarom eigenlijk? Bij mij in de straat woont een echtpaar dat al 15 jaar hopeloos verliefd is: zij op haar baas en hij op de buurvrouw. Ze hebben inmiddels de trouwfoto op de deurmat laten printen. En ze zijn geen uitzondering. Je ziet het overal fout gaan, maar toch wordt er nog steeds getrouwd bij het leven. Vraag me niet waarom.

De mens is een onbegrijpelijk wezen. In Schijndel werden vorige week twee mannen aangehouden die midden in de nacht de hele boel bij mekaar schreeuwden. De politie kwam, maar ze weigerden hun legitimatie te tonen. Toen kregen ze pas echt problemen. Hadden ze kunnen weten, maar blijkbaar waren de heren zo helder als een zaklamp zonder batterij, of hoe noem je zo iets? Hun buitenlamp was wel aan maar er was niemand thuis. Ze hadden wel maandverband maar geen vleugels … het wieltje draaide maar de hamster was dood.
Deze krant staat iedere week bol van dit soort onnavolgbare types. Van die randfiguren die met hun huissleutel gratis en voor niets geparkeerde auto’s graveren; die voorbijgangers van de fiets sleuren maar te dronken zijn om er zelf op te klimmen. Want jawel, de boosdoener is toch altijd weer “De Drank”. Dat maakt blijkbaar dat je volstrekt onlogische dingen doet.

Mijn neef Niko uit Vortum Mullem drinkt. En vraag me niet waarom maar hij consumeert enkel bier. Zijn lever moet inmiddels de vorm van een pijpje Heineken hebben. Vorig jaar is bij Niko de waterleiding afgesloten en dat merkte hij pas na een half jaar. Op mijn verjaardag vloog er een vliegje in zijn glas bier. Hij werd gek! “Spuug uit, NU!” brulde hij naar het beestje. Van zijn statiegeld kan Niko drie jaar op vakantie. Maar als je vraagt naar zijn drankprobleem antwoordt hij: “Onzin, alleen als de slijter dicht is heb ik een drankprobleem. Ik kan best stoppen met drinken. Dat doe ik bijna dagelijks! Is niks aan.” Afgelopen weekend belde Niko dat hij naar Oss gaat verhuizen. En wel zo snel mogelijk. Ach, weer zo’n dronken bevlieging, dacht ik, maar dat had ik mis. Hij had er goed over nagedacht, vertelde hij: “Heb je ’t niet gelezen, Mark? Heineken krijgt een vestiging in Oss! Ik heb mijn glas al ingepakt!”

Een heerlijk helder weekend gewenst door

Mark van de Veerdonk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant