Afbeelding

Parkeerverbod Bedaf aan de kaak gesteld

Politiek 8 keer gelezen
UDEN - Ruud Geerders, raadslid van Gewoon Uden, vraagt zich af waarom de gemeente onlangs verkeersborden met een stop- en parkeerverbod heeft geplaatst aan de Canadasweg en de Schansweg in Uden. Volgens Geerders zijn er geen klachten over parkeren bekend in het gebied bij de Bedafse Bergen.

[image=151956]

"Er is, volgens ons, ook geen overleg geweest tussen aanwonenden en daar gevestigde bedrijven. In juli zijn er door de heer Verbossen van De Pier schriftelijke vragen gesteld over deze kwestie. Die vragen zouden vóór 22 september beantwoord worden, maar dat is nog niet gebeurd. Op zonnige dagen, bij evenementen en in de weekeinden is de parkeercapaciteit bij de Bedafse Bergen volstrekt onvoldoende. Het gebied wordt door de gemeente nota bene zelf aangeprezen als trekpleister voor inwoners en dagtoeristen", aldus Geerders.
Het raadslid wil van het college weten waarom de verkeersborden geplaatst zijn, waarom er geen overleg is geweest met belanghebbenden, wat de gemeente gaat doen aan de parkeerdruk in het gebied en waar bezoekers van Bedaf kunnen parkeren wanneer het parkeerterrein tegenover De Pier door de eigenaar wordt afgesloten voor niet-gasten. Geerders stelt deze vragen donderdagavond tijdens het vragenuurtje in de gemeenteraad.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant