Afbeelding

Toy=Tech box uitgereikt op BS Marimba

Onderwijs 33 keer gelezen
UDEN - Op basisschool Marimba in Uden is maandagmiddag aan leerlingen van groep 8 van meester Roel de 'Toy=Tech box' uitgereikt door Frans Zeegers, techniekcoördinator van de SKOGU en Inèz van Tienoven van de Udense bibliotheek.

[image=151800]

De inhoud van de doos bestaat uit inspirerend materiaal voor een werkstuk. Elk jaar wordt er in dit kader voor de groepen 8 een techniekwedstrijd en techniekmiddag in de bibliotheek georganiseerd. Dit jaar is gekozen voor het thema speelgoed (toy) en techniek. Spelende kinderen zijn vaak de ontdekkers en ontwikkelaars van nieuwe technieken. Vandaar de naam Toy=Tech: het samensmelten van speelgoed en techniek.
De organisatie is in handen van Techniek=Troef. Elke woensdagmiddag in de maand november is deze techniek middag voor basisscholen in de plaatselijke bibliotheken van Veghel. Oss, Schijndel en Uden. Alle boxen zijn naar de scholen gestuurd en er is ruimschoots de tijd om een werkstuk te maken vóór 10 november wanneer de techniekmiddag in Uden plaatsvindt. Zoals elk jaar zijn er techniekprijzen te winnen voor de school.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant