Afbeelding

'Bewegen zonder zorgen'

Gezondheid 128 keer gelezen
UDEN - In Uden verzorgen gymnastiekvereniging V&K en Aanzet algemeen maatschappelijk werk de cursus ‘Bewegen zonder Zorgen’. De cursus is bedoeld voor alleenstaande vrouwen tot ongeveer 55 jaar uit Uden, Volkel en Odiliapeel, die moeten leven van een laag inkomen.

[image=151764]

Mensen die lange tijd moeten leven van een laag inkomen krijgen vaak meer problemen met hun gezondheid De omstandigheden kunnen natuurlijk niet meezitten. Maar je kunt er zelf iets aan doen, door mee te doen aan de cursus ‘Bewegen zonder Zorgen’. De cursus bestaat uit acht bijeenkomsten en wordt gegeven door twee begeleidsters van het maatschappelijk werk en van gymnastiekvereniging V&K. Tijdens de cursus onderzoeken de begeleidsters samen met de deelneemsters mogelijke vervolgactiviteiten. In ieder geval kunnen vrouwen na afloop van de cursus doorgaan met een keer per week een uur gymnastiek.
Door te bewegen kun je je beter ontspannen en word je afgeleid van je spanningen of sombere gedachten. Je voelt je lekkerder en fitter en bent er even helemaal uit. Het is gezellig om dit samen met andere vrouwen te doen, natuurlijk onder deskundige begeleiding. In de cursus wordt ook informatie gegeven over hoe je met lastige dingen in het leven kunt omgaan.
Deelneemsters aan de twee vorige cursussen Bewegen zonder zorgen voelden zich vooral aangesproken door de positieve sfeer. Nu eens geen therapie, je hoeft niets te vertellen als je niet wilt, er is geen druk. En wat ook telt: lekker bewegen is nooit weg. Fanatiek sporten is niet de bedoeling van ‘Bewegen zonder Zorgen’. Echte sportkleren zijn dus niet nodig. Gewone kleren en schoenen die gemakkelijk zitten is voldoende om goed mee te kunnen doen.
De cursus wordt, inclusief koffie of thee, gratis aangeboden door de gemeente Uden. De cursus ‘Bewegen zonder Zorgen’ wordt bij voldoende deelname vanaf oktober 2010 gehouden op de donderdagen van 9.15 uur tot 11.15 uur op een locatie in Uden. De plaats wordt nog bekend gemaakt.
Er wordt een folder verspreid onder hulp- en dienstverleners in Uden, zoals huisartsen, maatschappelijk werk, welzijnswerk, bibliotheek en consultatiebureau van Thuiszorg. De folder is ook op te vragen bij de publieksbalie van het gemeentehuis of bij het algemeen maatschappelijk werk in Uden aan De Misse 46 in Uden, tel. 0413-253900. Stuur de aanmeldstrook bij de folder in of bel met de receptie van Aanzet algemeen maatschappelijk werk in Uden tijdens kantooruren. Wacht niet te lang want er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Na aanmelding word je uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant