Afbeelding

Van Nistelrooij academie van start bij Margriet

Column 34 keer gelezen
Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=48657]

Met hem erbij hadden we de WK-finale zeker gewonnen. Ach jongens, laat van Nistelrooij een penalty koppend nemen, en hij scoort nóg! Maakt niet uit, geblinddoekt, achterstevoren en met zwemvliezen onder, Ruud scoort! Zet Seedorf op het strand en hij mist de zee, maar Van the Man treft altijd doel, al ligt hij met een dubbele enkelbreuk in ziekenhuis Bernhoven. Is een wedstrijd even lauw als de worst op de tribune, wanhoop niet, want voor je het weet heeft van Nistelrooij de boel in vuur en vlam gezet. PSV, Manchester United, Real Madrid, HSV, ze hebben stuk voor stuk geprofiteerd van het Geffense goudhaantje. En daar werd hij dan ook vorstelijk voor betaald. Bij de belastingdienst in Oss hebben ze inmiddels een hele vleugel naar van Nistelrooij genoemd! Hij is zo rijk, zijn hond staat op nummer 27 in de Quote 500! En toch blijft Ruud gewoon Ruud. Ronaldo heeft drie auto’s: eentje voor rechtsaf, eentje voor linksaf en eentje voor rechtdoor. Ruud vindt dat overdreven. Hij heeft er eentje, ik denk een tweedehandse Toyota Corolla uit 1998. En als die kapot is gaat hij gewoon met de spelersbus naar zijn werk. Ruud haalt ook nog gewoon zelf adem. Beckum laat zijn adem brengen, door zijn personeel. Het is eigenlijk niet gewoon meer, zo gewoon is hij gebleven, onze Ruud. En zo bescheiden ook.

Afgelopen maandag was hij gewoon nog even in Oss. Bij Margriet. Dat was na het Geffense Nooit Gedacht zijn tweede club. Iedere keer als Ruud verkast naar een nieuwe topclub ontvangen deze amateurverenigingen zo’n 0,00008 procent van de transfersom. Althans zoiets. Bij Margriet hebben ze daar vorig jaar nog een nieuwe hoofdtribune voor laten bouwen. Kun je nagaan. En nou begint Ruud bij zijn oude clubke een heuse academie, voor kansarme kinderen. Gewoon omdat hij vindt dat ze een kans verdienen om zich te ontwikkelen. En omdat hijzelf van thuis uit wél de mogelijkheid heeft gekregen om zich te ontplooien. “Vooral mijn moeder had er een handje van om me zoveel mogelijk te laten doen: van tennis en taekwondo tot dans- en blokfluitles.”

Ja, je leest het goed. Ruud van Nistelrooij had vroeger blokfluitles! “Nee Ruudje, niet half op het gaatje en ontspan dat pinkje nou toch! Je kunt het best.” Als je het mij vraagt is toen de basis gelegd voor zijn bescheiden houding. Kunnen we niet voor alle voetbaltalenten van Nederland blokfluitles verplicht stellen? Gewoon één uur per week. Gaan we eindelijk die finale ’s winnen.

Gewoon een bescheiden weekend gewenst door

Mark van de Veerdonk


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant