Afbeelding

Samenwerking Dichterbij en ROC de Leijgraaf

Gezondheid 96 keer gelezen
MALDEN/UDEN - Stichting Dichterbij en ROC de Leijgraaf hebben een nieuwe mijlpaal bereikt in de samenwerking. Beide partijen gaan samen innovatieve cursussen en trainingen ontwikkelen en aanbieden.

Op 28 september is hierover een intentieovereenkomst ondertekend door Francis Joosten (lid van College van Bestuur ROC de Leijgraaf) en Jan van der Kruis (voorzitter Raad van Bestuur Dichterbij).
“Dit is een belangrijk moment voor ons”, aldus Jan van der Kruis. “Sinds het verdwijnen van de inservice-opleidingen in 1998 waren we de aansluiting met het onderwijs voor bij- en nascholing een beetje kwijtgeraakt. Wij zijn dan ook heel blij met deze samenwerking, waarbij de eenheid tussen theorie en praktijk voorop staat.”

[image=151590]

Zorgopleiding
De cursussen en trainingen die in De Vrije Teugel plaatsvinden zullen zich enerzijds specifiek richten op de zorg voor mensen met een beperking maar anderzijds ook breder ingezet worden. Van der Kruis: “Waarom ook geen trainingen voor de buschauffeur of de politie? Ons gezamenlijk scholingsaanbod is voor meerdere doelgroepen interessant. Waar wij goed in zijn, willen we delen met andere partijen.”
Ook Francis Joosten zegt enthousiast te zijn over de samenwerking. “Jullie weten alles van het werkveld, wij zijn de onderwijsprofessionals. Samen gaan we er wat van maken!”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant