Afbeelding

Grote belangstelling voor omgevingsvergunning

Zakelijk 36 keer gelezen
UDEN - Alle 26 vergunningen op het gebied van bouwen, ruimtelijke ordening en milieu worden per 1 oktober samengevoegd tot één vergunning, de zogeheten omgevingsvergunning. En deze is via een digitaal loket aan te vragen. De gemeente hield woensdagavond een informatieavond voor ondernemers in de raadszaal. Die zat stampvol.

[image=151588]

Alle vergunningen in één dus. Dat biedt voordelen, zou je zeggen. Die zijn er inderdaad. Eén omgevingsvergunning geeft minder regeldruk, minder administratieve lasten en tegenstrijdige regels vervallen. Natuurlijk zijn er ook nadelen. Als één onderdeel van de vergunningsaanvraag niet in orde is, dan gaat de héle aanvraag niet door. Het is dus erg belangrijk om de planvorming zeer nauwkeurig en gedegen voor te bereiden.
Het aanvragen wordt relatief makkelijk gemaakt door het 'omgevingsloket online' (www.omgevingsloket.nl). Iedereen kan online eerst een vergunningscheck doen en vervolgens de omgevingsvergunning aanvragen. Ook alle benodigde bijlagen kunnen digitaal worden meegezonden. Meer hierover is medio november te lezen in het magazine Bedrijvig Uden.
De informatieavond in het gemeentehuis werd verzorgd door bedrijfscontactfunctionaris Theo Bouwmans, Chris van Dalen (hoofd Bouwen & Milieu) en Wim de Wit. De laatste is werkzaam voor de gemeente Oss, maar was eerder tijdelijk als projectleider 'omgevingsvergunning' in Uden gestationeerd.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant