Afbeelding

‘Voor sommige dingen moet je moeite doen’

Algemeen 19 keer gelezen
UDEN - “Ik heb genoeg fietskilometers in de benen, maar ben absoluut geen klimmer! Bovendien ben ik een solorijder, dus zal ik moeten wennen aan het rijden in een groep.” Ondanks deze vooruitzichten gaat René Gijsel op zondag 3 oktober samen met 59 andere sportievelingen uit Uden en omgeving de beroemde en beruchte Mont Ventoux proberen te bedwingen. Zo willen ze met hun ‘Missie Mont Ventoux’ geld ophalen voor Stichting Lucai. “De klim doe ik op eigen tempo, maar ik weet me geruggensteund door 500 sponsors.”

[image=151573]

Die 500 sponsors zijn de kinderen van basisscholen Jan Bluyssen en De Brinck. Zij hielden op 30 juni een sponsorloop, waarvan de opbrengst - mooi afgerond door een gulle sponsor - bestemd is voor Stichting Lucai. Welk bedrag de kinderen op die bloedhete dag bij elkaar hebben gelopen, blijft nog even geheim. “De werkgroep Goede Doelen wilde zich graag namens beide scholen inzetten voor Stichting Lucai, op voorwaarde dat ik de cheque op de top van de Mont Ventoux zou overhandigen”, vertelt René Gijsel, directeur van basisschool Jan Bluyssen.
Als fanatiek toerrijder met dit jaar al meer dan 11.000 kilometer in de benen, heeft de 61-jarige René Gijsel al diverse bijzondere fietsexpedities op zijn naam staan. “Ik kijk er naar uit”, vervolgt Gijsel. “Eens in je leven moet je zoiets gedaan hebben. Zeker als het voor zo’n goed doel als Stichting Lucai is. Arnoud en Karin van Velzen zijn heel vasthoudend met hun doel bezig. Wij als fietsers en lopers gaan nu even vasthoudend die ‘Kale Berg’ proberen te bedwingen om zo veel mogelijk geld in te zamelen. Ook hoop ik een voorbeeld te stellen voor de kinderen op onze school door te laten zien dat je voor sommige dingen moeite moet doen.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant