Afbeelding

Strijbosch: 'Als team zijn we met UDI'19 ver'

Voetbal 32 keer gelezen
UDEN - Eén van de smaakmakers bij UDI'19 dit seizoen is Timmy Strijbosch. De 23-jarige aanvaller had weinig moeite om de vele 'kenners' in Uden te overtuigen van zijn kunnen. Zaterdagavond speelt hij met de Parkzichters bij UNA, de club waar hij zelf ooit ook twee seizoenen voor actief was.

Tekst: Willy Rooyakkers

[image=151559]

Een speciale wedstrijd dus voor de in stadsdeel Acht opgegroeide Eindhovenaar. Strijbosch: "UNA is voor mij persoonlijk één van de mooiste wedstrijden van het jaar. Ik ken heel veel jongens nog die daar spelen." Het was de club uit Zeelst die de destijds 19-jarige Strijbosch bij Best Vooruit wegplukte om op Hoofdklasse-niveau te gaan spelen. "Ik speelde daar meestal samen met Carlo Vorstenbosch voorin. Ook jongens als Wiekema, Kneepkens, Curiel, Van de Meerakker, Spruijt, Isbouts en de broertjes Van Boekel zaten er toen al. Het is een ploeg die vooral sterk is in de omschakeling naar balbezit toe, dan zijn ze levensgevaarlijk. Het is moeilijk in te schatten of wij sterker zijn dan hun maar ik denk wel dat we er lekker tegen kunnen spelen. Beide teams willen voetballen, alhoewel ik wel denk dat wij meer naar voren spelen."

Verrassende move
Timmy Strijbosch was vorig seizoen nog met zeventien voltreffers topscorer van Dijkse Boys, de ambitieuze Helmondse club die nu in de Topklasse actief is. Des te verrassender was het dus dat hij de overstap naar UDI'19 maakte. De Udenaren spelen namelijk toch op een iets lager niveau. "Het had er vooral mee te maken dat eigenlijk alle jongens waar ik in Helmond mee optrok weg waren of nog weg gingen. Toen UDI'19 kwam was ik er snel uit. Natuurlijk heeft Dijkse Boys individueel gezien betere spelers dan UDI'19 maar ik denk dat wij als team verder zijn. Ik heb het hier vanaf het eerste moment erg goed naar mijn zin, UDI'19 is een enorm leuke club en ik zit in een fijne spelersgroep." Overigens werd er zondag langs de kant gefluisterd dat Strijbosch licht geblesseerd zou zijn aan de patellapees. Een onzinverhaal. "Ik heb altijd al last van 'springschenen'. Vooral in de voorbereiding en als de velden wat harder zijn. Het hoofdveld van UDI'19 is ook behoorlijk hard. Maar het wordt alweer beter, dat is altijd zo naarmate het seizoen vordert."

Eerste drie moet mogelijk zijn
De zelfbewust pratende Eindhovenaar ("Voor PSV was ik blijkbaar niet goed genoeg om in de jeugd te mogen komen") loopt niet weg voor wat gewaagde doelstellingen van het huidige UDI'19. "Ik denk dat we voor een plek bij de eerste drie moeten gaan. Ik zou niet weten waarom niet."

Programma:
02-10-2010 19:30 UNA - UDI'19/Beter Bed
02-10-2010 19:30 Blauw Geel'38/Otter-W. - De Valk
03-10-2010 14:30 EHC/Heuts - Juliana '31
03-10-2010 14:30 DESK - Schijndel/VITAM Catering
03-10-2010 14:30 OJC ROSMALEN - SV Meerssen
03-10-2010 14:30 Papendrecht - SV Venray
03-10-2010 14:30 Deurne - v.v. Dongen
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant