Afbeelding

Sierduiven op gruwelijke wijze gedumpt

Algemeen 9 keer gelezen
UDEN – Een medewerker van HoKaZo vond dinsdagavond drie verminkte sierduiven en één dode sierduif in de Lange Goorstraat. Dit is op nog geen tweehonderd meter van het dieropvangcentrum. De linkervleugel was bij elke duif afgeknipt waardoor ze niet meer konden vliegen.

[image=151540]

“Ik doe dit nu al twintig jaar, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt. Als ik de duiven niet die avond gevonden had, dan hadden ze de nacht niet overleefd”, vertelt de medewerker zichtbaar aangeslagen. “Het is gruwelijk dat mensen dit dieren aan kunnen doen. Door de afgeknipte vleugel konden de beestjes niet meer vliegen. Daarna zijn ze in de bossen gedumpt met de intentie dat ze daar gedood werden door andere dieren en niet meer terug naar de eigenaar konden vliegen. Met één duif is dit ook gebeurd.”
De drie gewonde sierduiven komen er volgens de medewerker van HoKaZo wel weer bovenop. “Deze vogels vangen we nu goed op. Vandaag gaan ze nog naar een speciaal opvangcentrum voor vogels. Het duurt nog ongeveer een half jaar voordat ze weer kunnen vliegen.”
Voor de verzorger rijst nu nog de vraag hoe dit heeft kunnen gebeuren. “Het kan twee kanten op. Het zou kunnen dat de eigenaar de duiven niet meer wilde. Deze duiven vliegen, waar je ze ook loslaat, altijd terug naar hun ‘thuis’. Het tweede verhaal zou kunnen zijn dat andere mensen de verminking hebben gedaan. Hierbij kan gedacht worden aan bijvoorbeeld buren die last hadden van de duiven.”
De dierenopvang komt vaker in aanraking met ernstige verminkingen van dieren, maar volgens de mederwerker geeft deze gebeurtenis nu toch een dubbel gevoel omdat het bijna dierendag is.

[image=151542]

[image=151543]

[image=151545]

[image=151546]

[image=151547]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant