Afbeelding

Veilig oversteek Sluisstraat in gevaar

Verkeer en vervoer 103 keer gelezen
VEGHEL – Twee wandelende pionnen vroegen woensdagmorgen aandacht voor het nijpende tekort aan verkeersbrigadiers op basisschool Bernadette. Er werden brieven uitgereikt aan ouders en voorbijgangers.

[image=151536]

Al vaker vroeg de verkeersbrigade van de Bernadetteschool aandacht voor het tekort aan vrijwilligers. “Wij hebben drie oversteekpunten waardoor we relatief veel brigadiers nodig hebben”, vertelt Twan van Vliet namens de werkgroep verkeer. “De oversteek bij de Sluisstraat is van die drie de meest gevaarlijke.” Het aantal brigadiers nam ondanks de herhaalde oproepen zelfs verder af. “Hierdoor kan de veiligheid van de kinderen niet meer worden gegarandeerd.”

Geen binding
In de brief wordt vermeld dat de verantwoording nu wordt neergelegd bij de ouders uit de wijk waar de kinderen vandaan komen. “Vanuit de Bloemenwijk zijn de meeste afmeldingen en minste aanmeldingen. Voor de oversteek bij de Sluisstraat is de nood dus het hoogst, maar ook voor de Hoogstraat en bij school hebben we nog mensen nodig.”
Martien Raaymakers is één van de brigadiers die twee maal per week wél paraat staat en dat terwijl hij geen enkele binding heeft met de Bernadetteschool. “Ik vind een veilige oversteek voor kinderen uit onze wijk echter wél belangrijk. Dit zouden meer ouderen moeten doen. Wat is dat halve uurtje op een dag nou?”, vraagt Raaymakers zichzelf af.
Als er vóór de herfstvakantie geen nieuwe aanmeldingen binnenkomen staat er in de Sluisstraat alleen nog maar van maandag tot donderdag om 8.30 en 15.30 uur een brigadier paraat. “Inderdaad betekent dat dat er tussen de middag geen brigadiers meer staan om de kinderen veilig te laten oversteken”, stelt Van Vliet.

Geïnteresseerde verkeersbrigadiers kunnen zich melden bij Twan van Vliet, 06-20 00 31 74 of Monique van de Ven, tel. 06-11 39 75 53.

[image=151537]

[image=151538]

[image=151539]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant