Afbeelding

Streekfair vraagt gemeenten om geld

Algemeen 4 keer gelezen
UDEN – Het bestuur van de Stichting Uitvoering Streekfair De Maashorst vraagt de vier gemeenten waaronder het natuurgebied valt, om 10.000 tot 15.000 euro. Dat zal uit het garantiefonds moeten komen, waar Uden, Landerd, Oss en Berhheze elk 10.000 euro ingelegd hebben.

[image=151509]

Voor het eerst in het vijfjarig bestaan van de Streekfair moet het bestuur een beroep doen op de vier gemeenten waaronder het natuurgebied valt. Nadat de Streekfair op 12 september totaal verregende, is er een tekort op de begroting ontstaan. Kwamen er in 2009 nog 15.000 bezoekers, deze zondag trotseerden slecht ongeveer 2700 mensen de regen. Dat betekende minder inkomsten van entreekaarten, minder betalende parkeerders, en minder omzet in de horeca. Voorzitter Peer Verkuijlen. “De gemeenten staan voor 40.000 euro garant. Dat bedrag hebben we volgens voorlopige cijfers gelukkig niet helemaal nodig. De organisatie van de Streekfair krijgt van provincie en gemeenten 80.000 subsidie. Verder zijn er enkele kleinere sponsoren, maar het merendeel brengt de organisatie zelf op, als de omstandigheden normaal zijn. Helaas is het dit keer tegen gevallen.”
Elk jaar opnieuw beslist het bestuur of er een nieuwe Streekfair komt. “We moeten ieder jaar proberen met iets anders te komen. We moeten vernieuwen. Hoe het in 2011 zal gaan weten we nog niet. We willen bovendien van locatie veranderen. We waren twee keer in Landerd en drie keer in Uden. Oss is aan de beurt, maar waar precies wordt nog bekeken.”
[image=151510]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant