Afbeelding

Gerd Leers komt naar Uden

Politiek 41 keer gelezen
UDEN - Op een voor iedereen toegankelijke avond verzorgt Het CDA Uden op dinsdag 19 oktober een politiek café met als gastspreker Gerd Leers.

[image=151496]

Leers praat in Uden de aanwezigen bij over de positie van gemeenten in deze roerige tijden en over landelijke ontwikkelingen die van invloed gaan zijn op de lokale politiek. Zoals de nieuwe rol die de gemeenteraad krijgt op het formuleren van een integraal veiligheidsbeleid. Afhankelijk van de ontwikkelingen op dat moment gaat Gerd Leers in op de landelijke politieke ontwikkelingen.
Leers was van 4 september 1990 tot 1 februari 2002 lid van de Tweede Kamer-fractie van het CDA en van 1 februari 2002 tot 14 januari 2010 burgemeester van Maastricht. Daarnaast was hij directeur van de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij. Eind 2004 werd Leers in een enquête onder de burgers van verschillende steden verkozen tot beste burgemeester van Nederland. Dit jaar legde hij zijn functie als burgemeester van Maastricht neer, nadat hij in opspraak kwam omdat hij de schijn had gewekt van belangenverstrengeling bij de aankoop van een vakantiewoning in Bulgarije.
Het CDA Uden nodigt iedereen uit om op dinsdag 19 oktober in gesprek te komen met Gerd Leers. Aanmelden kan van te voren aanmelden via www.cdauden.nl. Op deze site kan iedereen ook vragen indienen die op 19 oktober aan Leers gesteld worden. De avond begint om 20.00 uur in De Orangerie, Meester van Coothstraat in Uden (achter Oud Uden)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant