Afbeelding

Udense straat genoemd naar André Verstegen

Opmerkelijk 97 keer gelezen
UDEN - Een heel klein beetje beroemd, dat was André Verstegen, zo zou je denken. Er is een straat naar hem genoemd, dat is al heel wat, maar het is aan de andere kant wel slechts een fietspad bij de Zeelandsedijk en ook nog een heel kort fietspad, amper 15 meter lang. De vraag is natuurlijk, wie was André Verstegen en wat heeft hij voor Uden betekend?

[image=151078]

Wethouder Delhez is de man die het antwoord weet. Om te beginnen en toch ongebruikelijk bij het geven van straatnamen is dat André Verstegen nog steeds leeft. “Het is een medewerker van ons in de buitendienst”, vertelt de wethouder. “Maar het bordje is inmiddels weggehaald of dat gaat snel gebeuren.”
Oh?
“André Verstegen heeft afgelopen winter in de strooiploeg gezeten en ook dat fietspad gestrooid. Toen hij na zijn dienst naar huis fietste, is hij op dat fietspad gevallen. Hij raakte licht gewond en zijn fiets in de kreukels.Toen hebben zijn collega’s dat bord geplaatst. Nogmaals, het bord had er niet mogen staan, het is geen formeel bord, maar de collega’s van André zijn het vergeten weg te halen.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant