Afbeelding

Vrijwilligers waarderen bijdrage gemeente

Algemeen 83 keer gelezen
UDEN – “Je hebt het verdiend”, of “Eindelijk”, waren reacties die de vier vrijwilligers hoorden toen ze in januari de Vrijwilligerspenning gekregen hadden. Daarbij hoorde ook per vereniging 500 euro voor een door hen aangedragen initiatief. Daarvoor is inmiddels een bestemming gevonden en alle vier kijken ze er met heel veel enthousiasme op terug.

[image=151062]

“Het stimuleert ontzettend, de aandacht op avond van de uitreiking, de reacties erna en de cheque. Alleen de dag waarop je onverwacht bezoek krijgt met de uitnodiging is even schrikken”, lacht Karien Breen. Zij en Dinie van Katwijk, Tonny van den Boom en Joke van der Sangen stonden begin januari op het podium in het gemeentehuis. Karien heeft de gekregen 500 euro in het potje gestopt waarmee in 2011 het 40-jarig bestaan van de Bloemenwijk wordt gevierd. “Door de reconstructie van het Bevrijdingspark hebben we dit jaar in juni geen rommelmarkt kunnen houden, dus kunnen we dat bedrag extra goed gebruiken.”
Met het geld dat Dinie van Katwijk mee bracht, kon de peuterspeelzaal in Volkel nieuw spelmateriaal aanschaffen. Tonny van den Boom is vrijwilliger bij tennispark Hoeven waar een Tri-tennis werd aangeschaft, een zeildoek in een stalen frame om de jeugd op te laten oefenen. En Joke van der Sangen kon de bijdrage van de gemeente gebruiken voor de nationale ziekendag. De 150 bezoekers in Eigen Herd hoefden dit jaar geen eigen bijdrage te betalen en ze kregen lekkere hapjes.
Uden reikt ook begin volgend jaar weer vrijwilligerspenningen uit als blijk van waardering voor mensen die zich in 2010 verdienstelijk maakten met belangeloos werk. De vrijwilligerspenning wordt uitgereikt in de volgende categorieën: sport en recreatie; kunst, cultuur en onderwijs; sociaal-cultureel werk (al het werk dat zich afspeelt in de wijkcentra, jeugdhuizen, activiteitencentra en migrantencentra) en sociaal-maatschappelijke zorg (zorg voor de individuele medemens). Ook jongeren mogen aangemeld worden.
Aanmelden
Iedereen kan een (jeugd)vrijwilliger voordragen. Aanmelden kan tot uiterlijk maandag 25 oktober via www.uden.nl/vrijwilligerspenning. Verenigingen, instellingen en vrijwilligersorganisaties ontvangen eind september een aanmeldingsformulier waarmee zij vrijwilligers kunnen voordragen.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant