Afbeelding

UDI'19 speelt met zwak Papendrecht

Voetbal 31 keer gelezen
UDEN - UDI'19 had op eigen veld geen enkel probleem met het chaotisch spelende SV Papendrecht. Na een 3-0 ruststand wonnen de Parkzichters doodeenvoudig met 4-0. Sam Wassenberg maakte twee fraaie goals terwijl Tijmen de Ruiter en Timmy Strijbosch ook succesvol waren. Hoogtepunt van de middag was de weergaloze individuele actie waarmee Wassenberg de derde Udense goal voor zijn rekening nam.

Tekst: Willy Rooyakkers

[video=489q0a78SCX]

[image=151001]
Foto's: Robert Janzen

Bij de thuisploeg ontbrak Mark van de Meulenhof in de basisopstelling. De lange verdediger had nog last van een eerder opgelopen hoofdwond. Opvallend was dat zijn plek niet werd ingenomen door een andere centrale defensieve man maar door Bram Wonders. UDI'19 speelde daarom een soort van 3-2-3-2 systeem en het was te merken dat de spelers daar in het begin behoorlijk aan moesten wennen. Er dreigde soms een groot gat op het middenveld te vallen omdat het elftal in twee blokken af en toe uit elkaar viel. De eerste grote kans was dan ook voor Papendrecht toen Dimitri Cremers zich wat te makkelijk liet aftroeven en Elwin Spoel voor een leeg doel naast mikte. Even later viel de goal aan de andere kant. Dimitri Cremers kwam mee op en zette gevoelvol voor waarna Sam Wassenberg bij de tweede paal beheerst wist te scoren: 1-0.
Technisch goed afgerond met de binnenkant. Even daarvoor was de lichtgeblesseerde Timmy Strijbosch ook al alleen voor de Papendrechtse doelman verschenen.

[image=151000]

Schitterende goal
Eigenlijk was de wedstrijd nu al zo goed als gelopen want de Papendrechters bleken als los zand aan elkaar te hangen terwijl de thuisploeg steeds makkelijker ging voetballen. Na een corner vanaf links was het Tijmen de Ruiter die op fraaie wijze de 2-0 binnenknikte. Een mooie opsteker voor de rechtsback die twee jaar geleden nog in UDI'19 12 rondliep. Nog voor de pauze stond het publiek op de banken toen Sam Wassenberg in de kleine ruimte een tegenstander dolde en vanuit een moeilijke hoek beheerst het verre zijnetje wist te vinden: 3-0. Een schitterende goal van de terechte 'Man of the Match'.

[image=150999]

Open huis achterin
Na de pauze bleek dat het achterin bij UDI'19 deze middag toch niet goed zat. Het was eigenlijk een wonder dat de bezoekers niet wisten te scoren want het was bij tijd en wijle open huis achterin. De gastheren kregen zelf aan de andere kant ook kans op kans maar doordat de Udenaren het soms wat te makkelijk opnamen bleef het bij een rommelgoal van Timmy Strijbosch: 4-0. Op de zege viel uiteraard niets af te dingen maar Papendrecht is niet echt een graadmeter. Onder Chris van den Dungen zijn de Parkzichters echter wel behoorlijk goed gestart aan de competitie. Het lijkt erop dat men mee gaat doen in de top.

[image=150998]

Van Hoeij, De Ruiter, Henskens, Cremers, Wonders, Van Cuijk, Van Zuidam (46. Vissers), Van der Wijst (70. Wolf), Koot, Strijbosch, Wassenberg (87. Van den Elzen)

[image=150997]

De Valk - EHC/Heuts 1-1
Juliana '31 - DESK 1-2
UDI'19/Beter Bed - Papendrecht 4-0
SV Meerssen - UNA 0-4
Deurne - Blauw Geel'38/Otter-W. 2-3
v.v. Dongen - SV Venray 2-1

[image=150987]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant