Afbeelding

Eerste paal ziekenhuis officieel de grond in

Gezondheid 106 keer gelezen
UDEN - “Altijd”, was het antwoord op de vraag hoe lang ze nog ziek is. Als symbool van de toekomst mocht Inge van de Ven uit Vinkel daarom woensdag de eerste paal in de grond slaan van het nieuwe ziekenhuis Bernhoven.

[image=150776]

Cabaret, een kinderkoor, een Batavier, ballonnen en veel genodigden omlijsten het in de grond verdwijnen van de groen geschilderde ‘eerste’ betonnen paal. “We zijn ongelooflijk blij, een feest voor de regio!”, jubelde Johan van der Heide, voorzitter raad van bestuur van Bernhoven, want Bernhoven kent al een ‘roerig verleden: “Israël Palestina, Hutsies en Tutsies, het leek wel eens of Oss en Veghel zo tegenover elkaar stonden, maar dat ligt achter ons. Ziekenhuis Bernhoven is er voor Oss, Lith, Maasdonk, Bernheze, Landerd, Schijndel, Veghel, Sint Oedenrode, Boekel en natuurlijk ook voor Uden.” De Bernhoven-bestuurder stelde dat de concentratie een noodzakelijke stap is: “Niet alleen fusie, maar ook nieuwbouw om kwaliteit en innovatie van ziekenhuiszorg te waarborgen.”

[image=150779]

Oss en Veghel
Bernhoven vertrekt niet helemaal uit Veghel en Oss, verzekerde bestuurslid Manon Velde: “Ja, we bouwen in Uden, maar blijven ook in Oss en Veghel. Daar komen poliklinische diagnostische centra waar chronische patiënten terecht kunnen.” Namens de medische staf vertelde Marcel Schenkels dat het nieuwe ziekenhuis aantrekkelijk wordt voor specialisten om er te gaan werken: “Dus méér expertise en dat móet de bevolking voordeel opleveren.” Maar ondanks de ‘nieuwe zorg’ zijn er ook ‘nieuwe zorgen’ door de bezuinigingen en een ‘grillige overheid’, zo besloot de anesthesioloog.
Wethouder René Peerenboom maakte van het hele verhaal een mooi sprookje over Jozef en Anna die verliefd werden, trouwden in 2000 en lange tijd probeerden zwanger te worden
Dat lukte in Uden en het feest van de eerste paal, was dan ook een geboortedag met veel kraamvisite, van een kind dat begin 2013 volwassen zal zijn: “Dit ziekenhuis is goed voor Uden, maar beter voor de regio!”

[image=150777]

[image=150775]

[image=150780]

[image=150778]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant