Afbeelding

Startschot voor bouw nieuw ziekenhuis

Gezondheid 75 keer gelezen
OSS – De komst van het nieuwe ziekenhuis Bernhoven komt steeds dichterbij. Komende woensdag wordt in Uden de eerste paal geslagen, vrijdagmiddag werd in Oss alvast het startschot gegeven voor de bouw van de nieuwe locatie in Uden-Noord.

[image=150435]

De keuze voor een ziekenhuis in Uden-Noord leverde veel emoties op. Bij mensen in Veghel, maar ook in Oss. “Ik snap die emoties best”, zegt bestuursvoorzitter Johan van der Heide van ziekenhuis Bernhoven. “Maar de keuze is in het belang van de patiënt. Al blijven er in Oss en Veghel wel voorzieningen behouden. In Oss bijvoorbeeld komt een grote polikliniek waar onder andere huisartsen en fysiotherapeuten komen te zitten.”

[image=150438]

Trots
Donderdagavond werd de handtekening gezet onder een financieringsovereenkomst met de Rabobank en de ING. Na een lange voorbereidingstijd kan de bouw van het nieuwe ziekenhuis beginnen. Een hoogtepunt voor Van der Heide. “Er is blijheid en trots dat het nu zover is. Dat vieren we hier met onder andere mensen van de stuurgroep, de bouwers en bankiers. Dit nieuwe ziekenhuis is noodzaak. We bieden meer zorg en met een hogere kwaliteit. En dat kan ondanks minder financiële middelen gerealiseerd worden.”

[image=150437][image=150436]

Uitbreiding
Even een beeld van het nieuwe ziekenhuis in Uden. Het wordt een flexibel gebouw, dat uit verschillende onderdelen bestaat. “Dat scheelt in de bouwkosten en op deze manier kan het in de toekomst ook eenvoudiger worden uitgebreid”, verklaart Manon Velde – Katgert, lid Raad van Bestuur. “De ruimtes worden intensiever benut en er zijn zoveel mogelijk meters voor de klanten. Meer dan vijftig procent van de kamers worden 1-bed-kamers. Er is dan vaak de mogelijkheid voor familie om een nachtje te blijven slapen. Een andere keuze voor de klant is roomservice. Mooi om te melden is dat het ziekenhuis zich aanpast aan de prachtige natuurlijke omgeving. Een gang krijgt bijvoorbeeld de sfeer van een heidelandschap en één die van een zandverstuiving.” De planning is dat het ziekenhuis eind 2012 wordt opgeleverd. Begin 2013 willen de ziekenhuizen gaan verhuizen.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant