Afbeelding

‘Eén van de meest veelbelovende talenten’

Sport 66 keer gelezen
BOEKEL - Hannes van Asseldonk richt zich op de volgende stap in zijn autosportcarrière. Nadat de Formula BMW Europe coureur afgelopen weekend zijn debuutseizoen in de internationale autosport afsloot met een podiumplaats op Monza, maakt de snelste inwoner van Boekel deze week zijn testdebuut in de Formula Abarth.

[image=150369]

Samen met het Italiaanse Prema Powerteam neemt Van Asseldonk tevens deel aan de laatste drie raceweekenden van dit seizoen om zo zijn horizon te verbreden met het oog op volgend jaar. Hannes van Asseldonk heeft zich dit jaar in zijn debuutseizoen in de internationale autosport ontwikkeld tot een snelle, constante coureur met veel potentie. Door zijn opvallende prestaties in de Formula BMW Europe (runner-up in Rookie kampioenschap, twee podiumplaatsen, 1 snelste raceronde, 176 punten) heeft het gerenommeerde Prema Powerteam de beloftevolle Boekelaar aan zich verbonden om hem in de laatste zes races van dit jaar extra race ervaring op te laten doen, zodat hij zich verder kan oriënteren en ontwikkelen voor volgend seizoen.

Veelbelovend
Hannes van Asseldonk: “Ik ben erg blij met deze kans. Samen met het team wil ik de drie resterende races van het seizoen gebruiken om extra ervaring op te doen, meer racekilometers te maken en tevens een goed beeld te krijgen van de serie en wagen.” Angelo Rosin, teameigenaar Prema Powerteam: “Hannes is één van de meest veelbelovende talenten dat dit jaar in Europa is opgestaan. Wij zijn erg verheugd om Hannes van Assseldonk te mogen verwelkomen binnen ons team. Om hem dit jaar al de kans te geven achter het stuur van één van onze Formula Abarth wagens te kruipen is erg positief. Wij willen hem de omgeving geven om zijn talent verder te ontplooien en samen mooie resultaten te behalen.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant