Afbeelding

Internationaal tintje Wielerronde van Uden

Sport 57 keer gelezen
UDEN – De 52e Wielerronde van Uden vindt zondag 12 september plaats op en rond de Leeuweriksweg en gedeeltelijk over de nieuwe wielerbaan in het Bevrijdingspark. Net zoals andere (sport-) verenigingen heeft de organiserende Wielervereniging Uden dit jaar moeite gehad om alles financieel rond te krijgen. Desondanks biedt de Wielerronde van Uden ook dit jaar weer een hele dag spannende koersen en topprestaties van een gemotiveerd peloton met een internationaal tintje.

[image=149400]

In heel Nederland kampen organisaties van wielerwedstrijden met de slechte financiële situatie. Diverse wedstrijden zijn hierdoor zelfs afgelast. John Looijestijn van WV Uden ziet deze ontwikkeling als iets tijdelijks. “We hebben gelukkig geen enkel onderdeel hoeven te schrappen. We zijn dan ook zeer dankbaar voor de sponsors die ons trouw zijn gebleven. Wel hebben we besloten om de Nieuwelingen en de Junioren samen te laten starten om 11.00 uur. Zij rijden gewoon om hun eigen prijzengeld per categorie.” Daarna staan de A-amateurs met een mooi blok van zestig renners aan de start, om 15.00 uur gevolgd door de finale van de strijd om de Udens Weekblad Bokaal bij de Elite vrouwen/vrouwen B. “De nummers één en twee van vorig jaar, Silke Kogelman en Marga Klomp, verschijnen – evenals Sandra van Veghel, de winnares van 2008 - aan de start”, aldus John Looijestijn. “Vijf rensters uit de top tien van het tussenklassement zijn in Uden aanwezig en ze weten wat er te halen valt! Aan de finish wordt bekend wie de Udens Weekblad Bokaal heeft gewonnen. Als organisatie zijn wij blij met een prachtig deelnemersveld uit alle windstreken van het land. Er verschijnen zelfs zes dames van de Nationale basisselectie uit Groot-Brittannië aan de start!” De 52e Wielerronde van Uden wordt afgesloten door de Elite/Beloftes die starten om 16.30 uur. Twan van den Brand uit Volkel is één van de renners die van start gaat voor de 90 kilometer lange koers. Ook in deze categorie komen twee renners uit de Britse selectie aan de start. Woensdag valt de prachtige Rondekrant van WV Uden weer bij iedereen in de bus, boordevol informatie en achtergronden.

Jeugdronde
Een week later, op zondag 19 september, is de Jeugdronde van Uden aan de Heinsbergenstraat. Met tussen de 250 en 300 inschrijvingen zitten alle categorieën nagenoeg vol. Zelfs vanuit Denemarken doen zes jeugdrenners mee. Om 11.00 uur starten achtereenvolgens de categorieën 1, 2, 3 en 4, waarna om 12.30 uur de Rabo Dikke Banden Race begint. Iedereen in de leeftijd van 7 tot en met 12 jaar mag zich met gewone fietsen inschrijven. Iedere deelnemer krijgt een prijs en de winnaar van iedere categorie krijgt van de KNWU een uitnodiging voor de landelijke finale in Emmen. Vanaf 13.00 uur starten de categorieën 5, 6 en 7 en de dag wordt afgesloten door de Nieuwelingen Meisjes en Junior Vrouwen om 16.15 uur. Zij starten in één peloton. Na deze twee prachtige wielerdagen maakt WV Uden zich op voor het crossseizoen met de Jeugdveldrit en aansluitend de Nieuwelingen op zondag 31 oktober in de bossen van Zeeland.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant