Afbeelding

Keienloop brengt Uden in beweging

Sport 66 keer gelezen
UDEN – De Keien atletiek bestaat dit jaar precies vijftig jaar. Zo oud is de Keienloop net niet, maar op zondag 12 september is er weer een nieuwe editie voor leden en niet-leden van De Keien Atletiek. Ook de schooljeugd zet die dag zijn beste beentje voort.

[image=149399]

“We hebben dit jaar een mooi rondje uitgezet van vijf kilometer”, vertelt Nico Rovers. “Het is ongeveer hetzelfde rondje als vorig jaar, dus naar Uden-Zuid, alleen keren we nu terug onder de rotonde aan de Lippstadt-singel. Er kan voor de Trimloop ingeschreven worden voor vijf, tien of vijftien kilometer. De kosten bedragen vijf euro per persoon. Zeker de vijf kilometer is zeer interessant voor onze Start to Runners, waarvan zaterdag 11 september weer een nieuwe groep van start gaat.”
De Trimloop voor recreanten en licentiehouders start om 11.00 uur en een half uur eerder gaat de tien kilometer lange wandeltocht door Uden en omgeving van start. De deelnamekosten bedragen 2,50 euro. Tegelijk met de Trimloop gaat de Honda van den Akker Estafetteloop van start. Ploegen van drie personen kunnen zich inschrijven voor 15 euro per ploeg. “We verwachten in totaal ongeveer 150 deelnemers”, vertelt Huub Hagemeijer. “De hoop is dat dat aantal nog rond de 200 uit zal komen.” Er zijn prijzen voor de eerste drie aankomenden per categorie. Inschrijven kan vanaf 09.30 uur in Atletiekstadion De Kuip tot een half uur voor aanvang en een deel van de opbrengst gaat naar het goede doel: het weeshuis Arba Minch in het zuiden van Ethiopië. Opgeven kan ook via www.inschrijven.nl.
Vanaf 13.00 uur rennen zo’n 250 kinderen van de Udense basisscholen hun rondjes. Dit jaar wordt voor het eerst per groep in het stadion gelopen. Zo komen de kinderen in hun eigen leeftijdscategorie tegen elkaar uit. Er wacht aan de finish voor ieder kind een herinnering. De school die het best presteert ontvangt een leuke prijs. “Er is genoeg enthousiasme bij de jeugd”, weten Rovers en Hagemeijer. “Dankzij de Scholenloop krijgt De Keien atletiek er ieder jaar enkele leden bij.” Na de Intersport Keienloop richten de atleten zich weer op het crossseizoen. Zo zijn de data van de Keiencrossen inmiddels bekend. Op 28 november wordt er afgetrapt met de PNEM-cross, op 9 januari is de Bedaf-cross, de Naat Piek-cross volgt op 6 februari en op 13 maart is de afsluitende Stadioncross.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant