Afbeelding

De scholen zijn weer begonnen

Onderwijs 45 keer gelezen
UDEN - Ook in het zuiden is een eind gekomen aan de vakantie. Maandagochtend begonnen de scholen weer. Zo ook basisschool De Palster aan Germenzeel in Uden. De school begint het schooljaar met een nieuwe lesmethode.

[image=149078]

Voor de leerkrachten en de leerlingen van De Palster wordt het een bijzonder jaar, omdat de school met een nieuwe methode gaat werken. Gebruikte men tot dusverre – net zoals op de meeste basisscholen in Nederland – diverse methodes voor de verschillende vakken, vanaf dit schooljaar gaat de school - na een intensieve voorbereidingsperiode van een jaar – van start met de methode ‘Alles-in-1’. Bij deze methode worden alle vakken, met uitzondering van rekenen en bewegingsonderwijs, gekoppeld aan één thema waar de leerkrachten en leerlingen dan zeven of acht weken mee bezig zijn. Taal, geschiedenis, Engels, etcetera, komen geïntegreerd aan bod bij één en hetzelfde thema. Voor het schooljaar 2010-2011 staan thema’s als geschiedenis, aardrijkskunde, techniek, natuur en cultuur centraal. Te beginnen met geschiedenis.
De Palster verwacht dat hierdoor meer duidelijkheid en samenhang voor de leerlingen gaat ontstaan en dat deze nieuwe aanpak tot intensievere samenwerking tussen de kinderen én betere leerresultaten gaat leiden. Bij de eerste schooldag werd het thema 'geschiedenis' al meteen duidelijk. Een tovenares toverde via een tijdmachine alle leerkrachten tevoorschijn, die verkleed waren als historische figuren, zoals Grieken, Vikingen en Romeinen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant