Afbeelding

Bisschop Hurkmans opent Parochiecentrum

Religie 100 keer gelezen
UDEN - Bisschop Mgr. A.L.M. Hurkmans opent op vrijdag 17 september het nieuwe Parochiecentrum aan de Kerkstraat in Uden. Hij doet door het pand in te zegenen.

[image=114988]

In augustus 2007 werden twee van de drie Udense parochiekerken, de Pauluskerk en de Pius X kerk aan de eredienst onttrokken als onontkoombaar besluit naar aanleiding van het gestadig teruglopende kerkbezoek. Een gevolg van het wegvallen van deze twee kerken voor de Udense parochie was evenwel op termijn een tekort aan accommodaties om de parochie ten dienste te kunnen zijn. Het parochiezaaltje van de Petruskerk was te klein om alle activiteiten in onder te kunnen brengen. Zo viel het besluit om op het terrein van de voormalige kosterswoning tegenover de Petruskerk na het aflopen van het lopende huurcontract hiervan een nieuw parochiecentrum te bouwen. Begin 2009 ging de eerste spade de grond in en nu, anderhalf jaar later, is in de Kerkstraat een nieuw pand verrezen.
Op vrijdag 17 september vindt de officiële opening plaats. Na een plechtige heilige mis in de Petruskerk, voorgegaan door de Bisschop van het Bisdom ’s-Hertogenbosch, Mgr. A.L.M. Hurkmans, zal deze het nieuwe pand inzegenen. Daarna is er de gelegenheid het parochiecentrum te bezichtigen en nog wat na te praten onder het genot van een hapje en een drankje.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant