Afbeelding

Ambulancedienst vernieuwt wagenpark

Gezondheid 119 keer gelezen
UDEN - De Regionale Ambulance Voorziening (RAV) Brabant Midden-West-Noord vervangt de komende vier jaar haar complete wagenpark, in totaal 63 ambulances. Dit jaar rijden er al 32 nieuwe ambulances rond in het werkgebied van de RAV Brabant Midden-West-Noord. Het vervoer van patiënten is hiermee nog veiliger en patiëntvriendelijker geworden. De ambulances zijn uitgevoerd met goede luchtvering waardoor de rit comfortabeler verloopt. De patiënt ligt op een nieuw type brancard met een draagkracht van 228 kilogram. Ook is elke ambulance uitgerust met een geavanceerd navigatiesysteem, waardoor de patiënt sneller naar het ziekenhuis kan worden vervoerd.

[image=148373]

Na een uitgebreide testperiode van twee jaar, waarin verschillende ambulancetypes zijn getest, heeft de RAV besloten al haar 63 ambulances in de komende vier jaar te vervangen door de Mercedes-Benz Emergency Sprinter 319 CDI. De Emergency Sprinter heeft een uitstekende wegligging en is door zijn sterke dieselmotor bij uitstek geschikt als ambulance. Daarnaast voldoen de auto’s aan de strengste veiligheids- en milieueisen. De vernieuwde inrichting is makkelijk schoon te houden en alle benodigde materialen hebben een vaste plek. Het interieur heeft voor de patiënt een rustgevende uitstraling. Door een deur aan de zijkant kunnen de ambulancemedewerkers sneller bij de apparatuur die zij nodig hebben tijdens de hulpverlening op straat.
De RAV Brabant Midden-West-Noord is ontstaan uit de ambulancediensten van de GGD West-Brabant en de GGD Hart voor Brabant. Sinds november 2005 is de RAV een zelfstandige rechtspersoon in de vorm van een Gemeenschappelijke Regeling van 47 gemeenten. In het werkgebied wonen circa 1,7 miljoen inwoners. In dit gebied, dat loopt van Bergen op Zoom tot aan Boxmeer, zijn 19 ambulancestandplaatsen ingericht. De hoofdvestiging bevindt zich in ’s-Hertogenbosch. Er zijn ruim 400 medewerkers in dienst, inclusief management, staf en ondersteunend personeel.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant