Afbeelding

Ruim 100 graven ontdekt op Slabroek

Column 57 keer gelezen
Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=83646]

Ik had hier willen beginnen met enkele statistieken over de criminaliteit hier in de regio … maar die papieren kan ik even niet vinden. Waarschijnlijk zijn ze vannacht uit mijn studeerkamer gestolen. In ieder geval is het hemeltergend, dát is zeker! Van de week belde ons moeder nog dat bij haar alles was weggehaald, tot haar eileiders toe!? Ik zat van de winter te kijken naar de wereldcup biatlon in Finland. Je kent dat wel … zo hard mogelijk door de sneeuw rennen met een boel volk achter je aan, veel uitglijden en neervallen tot je ten slotte met een geweer gericht moet liggen schieten. Die sport kennen wij ook in de winter maar die noemen we dan: de binnenstad van Oss. En niet alleen Oss hoor, als je in Heesch of Veghel een pilsje bestelt krijg je er ook standaard een dweil bij, zoveel wordt er in de kroegen geschoten. Afgelopen weekend zijn in Uden de wieldoppen van een Mercedes gestolen terwijl hij 130 kilometer per uur reed … in de bebouwde kom. Natuurlijk wordt dat achteraf allemaal ontkend maar laat je niks wijsmaken. Die lui mogen zelfs beweren door de leugendetector te zijn gekomen maar dat liegen ze. Conclusie: Van de tien geboden zijn er inmiddels 5 vergeten, eentje gejat en twee verkracht.

Tot zover de statistieken. Nogmaals, het is wat persoonlijk gekleurd omdat ik de harde cijfers niet kan vinden. Door de politie wordt alles uit de kast getrokken om de criminaliteit de kop in te drukken maar niks lijkt te helpen. Wat wil je, zonen treden in de vingerafdrukken van hun stelende vaders en de ene pyromaan steekt inmiddels de andere aan. En, schrik niet, hier in de regio is het nooit anders geweest. Ik woon dan zelf in het buurtschap Slabroek. Nou denk je Slabroek, daar is het zó stil, daar kun je een mug een erectie horen krijgen. Het volgende dorp ligt 20 minuten verderop … per telefoon. Klopt, als de wereld ooit vergaat kom dan naar ons want hier gebeurt alles minimaal 15 jaar later. Maar ook hier in Slabroek is moord en doodslag aan de orde van de dag. Al jaren. Enkele Leidse archeologen hebben in een Slabroekse wei 100 graven gevonden. Jawel, al in de ijzertijd ruim 2500 jaar geleden schijnt er een seriemoordenaar actief te zijn geweest, die al zijn slachtoffers in dezelfde wei begroef. Tenminste … als ik het informatiemateriaal goed heb begrepen. Maar waar heb ik die papieren precies ….?

Geen hemeltergend weekend gewenst door

Mark van de Veerdonk


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant