Afbeelding

Vragen over verbouwing Naat Piek

Politiek 60 keer gelezen
UDEN - Gewoon Uden zet kritische kanttekeningen bij de gang van zaken rond de verbouwing van het Naat Piekgebouw aan de Pnemstraat in Uden. In schriftelijke vragen aan het College van Burgemeester en Wethouders wordt om opheldering gevraagd.

[image=147908]

“We hebben kennis genomen van het verontrustende bericht over Naat Piek. Er wordt gesproken over een verbouwing voor een bedrag van 150.000 euro. Wethouder Timmers wordt geciteerd: ‘Pas als de huurders instemmen, kan de renovatie doorgaan. Op de vraag wat er gaat gebeuren als ze het er niet mee eens zijn, kan ik geen antwoord geven’. Met het instemmen wordt bedoeld het instemmen met het nieuwe huurcontract en dus een forse verhoging”, aldus Ruud Geerders, raadslid van Gewoon Uden. “Met betrekking tot deze aangelegenheid verwijzen wij naar de jaren 2002/2003, toen er ook sprake was van een verbouwing aan Naat Piek. Daarvoor werden enkele tonnen Ceres-subsidie aangevraagd.”
Geerders wil van het college weten of de vorige verbouwing ook daadwerkelijk en geheel is uitgevoerd en - als dat zo is - waarom er nu dan weer moet worden verbouwd. Ook vraagt het raadslid hoeveel Ceresgelden er de vorige keer zijn aangevraagd, toegekend en werkelijk ontvangen. Tot slot vraagt Geerders zich af of er nog steeds geen spijkers met koppen zijn geslagen met betrekking tot het accommodatiebeleid en of het college zich ervan heeft overtuigd of de nieuwe huren daadwerkelijk kunnen worden opgebracht door de gebruikers van het pand. Dat zijn naast het theater ook enkele Udense kunstenaars.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant