Afbeelding

Restauratie Processiepark Handel

Religie 126 keer gelezen
HANDEL - De restauratie van de kruiswegbeeldengroepen in het Handelse processiepark heeft een belangrijke mijlpaal bereikt. Op maandag 30 augustus om 14.00 uur wordt de eerste gerestaureerde kruiswegstatie onthuld.

[image=148161]

Al decennia lang vertoonden de beeldengroepen van de kruisweg in het park de sporen van slijtage en erosie en die werden de laatste jaren ook alsmaar duidelijker. En al even zoveel jaren is er gesproken over de nodige restauratie van deze bijna 100 jaar oude beeldengroepen.
De laatste jaren kwam het proces van voorbereidingen, overleg en fondsenwerving in een stroomversnelling door de subsidie die van de overheid werd ontvangen en kon er overgegaan worden tot restauratie. Een belangrijk uitgangspunt bij deze restauratie is de duurzaamheid van het materiaal en daarom is er gekozen voor brons. De oorspronkelijke `kunststenen´ beeldengroepen (zoals 100 jaar geleden de betonnen beelden ook wel aangeduid werden) keren terug in brons.
Een aantal beelden is reeds van de sokkel gelicht en overgebracht naar het restauratieatelier Wilgenburg in Zaltbommel. Bij de restaurateur zijn de beelden aangeheeld, gerestaureerd, om er mallen van te kunnen maken. De bronzen beelden worden gegoten bij Bronsgieterij Steijlaert in Waardenburg. Op dit moment zijn er enkele beeldengroepen gegoten maar eentje is helemaal af en dus klaar om geplaatst te worden. Op maandag 30 augustus om 14.00 uur wordt deze kruiswegstatie officieel onthuld.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant