Afbeelding

Zeelands paar wint mountainbike wedstrijd

Sport 88 keer gelezen
FELDBERG/ZEELAND – Met overmacht heeft het Zeelandse duo Daphny van den Brand en Johan van de Ven de mountainbik-meerdaagse Trans Schwarzwald gewonnen. Vorig jaar moesten ze genoegen nemen met een tweede plaats in het algemeen klassement. Maar afgelopen week wonnen ze alle etappes en werd dus ook de eindoverwinning gepakt.

[image=148146]

Trans Schwarzwald is een zevendaagse etappewedstrijd in het Duitse Zwarte Woud over in totaal 550 kilometer. Tijdens de etappes moeten zo’n 15.000 hoogtemeters worden overwonnen. Aan de start staan diverse toprenners. Zeker in de categorie ‘mix’, waarin Daphny van den Brand en Johan van de Ven als het ZZPR.nl/Merida/cycleXperience-team zegevierden.
Voor Daphny van den Brand is Trans Schwarzwald een ideale voorbereiding op het nu snel naderende veldritseizoen 2010-2011. De veelvoudig Nederlands kampioen en ex-wereldkampioen veldrijden kijkt ambitieus uit naar het nieuwe seizoen, waarin ze haar nationale titel verdedigt en opnieuw een poging waagt ‘s werelds beste te worden. Johan van de Ven is in het verleden meerdere malen Nederlands kampioen mountainbiken geworden. Momenteel legt hij zich met zijn bedrijf cycleXperience vooral toe op het verzorgen voor bedrijven van mountainbikeclinics. Van de Ven is niet alleen de sportieve partner van Daphny van den Brand, maar ook de vaste levenspartner. Sinds juni dit jaar ook wettelijk.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant