Afbeelding

Proeflokaal Zuiders: een nieuw concept

Zakelijk 414 keer gelezen
UDEN – Dick van Zutven, eigenaar van ’t Stulpke, verbouwt momenteel een horecazaak naast zijn café, in het voormalige pand van café De Max. Onder de naam ‘Proeflokaal Zuiders’ hoopt Van Zutven in de herfst de deuren te openen. Proeflokaal Zuiders krijgt een voor Uden geheel nieuw concept. Zo kunnen gasten straks genieten van pintxos, kleine hapjes uit de befaamde Baskische keuken.

[image=148050]

“Via Bitto, een Baskische vriend die lang in Uden woonde maar nu een hotel runt in Baskenland, kwam ik daar in aanraking met pintxos. In de Baskische cafés staan de bars vol met schalen met heerlijke hapjes. Geen tapas, maar wat groter, two-bites zeg maar, met een prikker er doorheen. In Baskenland pakken mensen de hapjes zelf van de schalen om ze op hun bord te leggen. Wij hebben ze straks in een vitrine. Je kunt aanwijzen wat je graag wil en wij doen het op een bordje.”
Proeflokaal Zuiders richt zich niet alleen op hapjes uit de Baskische keuken. “Het is een stuk breder. We hebben ook een lunchkaart met de traditionele lunchgerechten, maar richten ons wel een beetje op de zuidelijke keuken. Je kunt van alles eten, van Belgische kaaskroketten tot Italiaanse pasta. Maar vooral de pintxos ziet er erg smakelijk uit. Ook al heb je geen honger, dan nodigt het toch uit om er iets van te nemen”, stelt Dick van Zutven.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant