Afbeelding

Udense judoka hersteld van zware blessure

Sport 82 keer gelezen
UDEN – Door een zware schouderoperatie was het Udense judotalent Nils Hendriks een tijd uit de roulatie. Het herstel verliep echter veel sneller dan verwacht, waardoor Hendriks zich al na zeven maanden mag richten op zijn eerstvolgende wedstrijd. Die vindt plaats op 11 september.

[image=147551]

Dan betreedt de judoka de mat bij de mixteamcompetitie in Haarlem. Een opwarmer voor de Zuid-Nederlandse Kampioenschappen in Gilze op 18 september, waar hij instapt bij de senioren. Hendriks ziet de mixteamcompetitie als een goede voorbereiding voor 18 september, wanneer de Zuid-Nederlandse Kampioenschappen voor senioren plaatsvinden. Want ondanks het feit dat de judoka de sport ruim een half jaar niet meer heeft bedreven, stapt hij meteen na zijn herstel in bij de senioren. Een uitdaging, vindt hij zelf. Maar wel een waarnaar hij uitkijkt. Hendriks wil op de Zuid-Nederlandse Kampioenschappen voor senioren graag laten zien wat hij in huis heeft. De Zuid-Nederlandse Kampioenschappen voor senioren vinden plaats op 18 september in sporthal Achter de tuintjes in Gilze.

TopSupport
Tot aan de toernooien geniet Hendriks aparte begeleiding zodat hij langzaamaan weer met de groep mee kan trainen. Ook rondt hij zijn schema bij TopSupport af; het nieuwe revalidatiecentrum in Eindhoven van Cees Rein van den Hoogenband. Hij zou dan honderd procent hersteld moeten zijn. Groen licht om verder te gaan met zijn judocarrière dus. Toch zijn er nog geen concrete doelen vastgesteld. In eerste instantie is het zaak dat Hendriks zijn draai vindt bij de senioren en weer helemaal in topvorm komt. Eind november gaat Hendriks naar Japan voor een intensieve trainingsstage. Bij de International Budo University in Katsuura traint hij twee weken lang drie keer per dag. Daarbij start de eerste training om 6.00 uur ’s ochtends. Alleen op zondag rusten de judoka’s. Hendriks kijkt vol verwachting uit naar de stage en de ervaringen die hij er zal opdoen.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant