Afbeelding

Tijdelijk meer F-16's op vliegbasis Volkel

Column 34 keer gelezen
Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=83643]

Waarom kun je zonnebrillen in de winkel alleen passen met zo’n idioot kaartje op je neus zodat je helemaal niet kunt zien hoe ze je staan? En is het je trouwens ooit opgevallen dat er in iedere chipszak minimaal drie bijna zwarte chippies zitten. Reken uit … dagelijks worden er in Nederland ruw geschat 45 duizend zakken chips gegeten, dan zijn dat wel even 150 duizend slechte chippies per dag! We worden genaaid! En trouwens, onze verwarming heeft maar twee standen, namelijk UIT en KONGO.
Zo kan ik nog uren doorgaan. Ik geef toe, soms erger ik me gewoon om me te kunnen ergeren. Dan slaat het nergens op. Laatst ergerde ik me dood aan al die bumperklevers achter me in de rouwstoet. Ik ben laatst gaan klagen bij de Jumbo want in mijn azijn zaten wormen. De mevrouw van de klantenservice nam toen zonder te mokken de pot met augurken terug. Foutje. Vorige week ergerde ik me in dit weekblad wezenloos aan het labbekakkerige gedrag van de Amerikaanse directie van MSD die zo’n prachtig bedrijf in Oss liet stikken. Een deskundige lezer heeft me gelukkig op deze dwaling gewezen want uiteraard viel MSD niets te verwijten. Zij waren ongewild en bij toeval eigenaar geworden van deze winstgevende research afdeling dus moesten ze er wel de stekker uittrekken. Stom van mij.

Dus het is best mogelijk dat ik met deze column weer de plank mis sla. Maar dan hoor ik dat wel weer, waarschijnlijk van een mopperende luitenant kolonel. Want het gaat namelijk over de militaire basis in Volkel. Nee, ’s een keertje niet over de kernwapens die er niet liggen, maar gewoon over de dagelijkse herrie van die vliegtuigen. Als ik op mijn computer F 16 intyp dan belt na 5 minuten Annie mijn buurvrouw aan. Of het asjeblieft wat zachter kan.

Ik erger me rot aan dat vliegtuigkabaal. Wat kopen we eigenlijk voor die kisten? In Afghanistan vechten we nou al 4 jaar tegen een leger op teenslippers en we krijgen ze er toch niet onder. We gaan daar nou weg dus kunnen onze straaljagers de loods in … zou je denken. Maar nee, de komende week vliegen er zelfs 11 méér boven onze regio. Vanwege het onderhoud aan een baan in Friesland. Hallo Volkel, kan het onderhand ‘s wat zachter! Ik weet ook wel, niemand hoort me. Te veel herrie. In Jeruzalem hebben ze een klaagmuur waar ze bidden voor de vrede … maar als je hier klaagt is het alsof je tegen een muur praat.

Een doodstil weekend gewenst door

Mark van de Veerdonk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant