Afbeelding

Routewijziging lijnbus 91/92 in Cuijk

Verkeer en vervoer 127 keer gelezen
CUIJK – De lijnbus 91/92 tussen Uden en Grave gaat vanaf 12 december van dit jaar in de bebouwde kom van Cuijk een andere route rijden.
Dat heeft de provincie Noord-Brabant onlangs besloten, daarbij ondersteund door de gemeente Cuijk. Op de nieuwe route kan de bus beter doorrijden en wordt het centrum van Cuijk minder belast. Bovendien wordt het zo gemakkelijker aanpassingen aan straten te doen in het centrum.

Nieuwe route
De nieuwe route loopt vanaf het viaduct van de Hapsebaan over de A73 via de Hork, de Van Galenweg en de Beversestraat naar het station, waar het eindpunt van de lijnbus is. Vervolgens rijdt de bus via Bontsestraat, Korte Beijerd en Lange Beijerd naar de Van Galenweg, waarna de bus via De Hork weer de oude route richting Haps oppakt.
Door de routewijzigingen zijn drie nieuwe halteplaatsen nodig: Eén halte bij het station, aan de Bontsestraat en een haltepaar bij de Hapsebaan nabij de Hork.
Lijn 238, de buurtbus die van Grave via Beers/Cuijk naar Gennep/Boxmeer rijdt, blijft de huidige route rijden. (inclusief de bushaltes langs de Jan van Cuijkstraat en ROC de Leijgraaf). Scholieren en forenzen van en naar Haps en Mill die nu gebruik maken van de halte bij ROC De Leijgraaf moeten vanaf december in- en uitstappen bij de nieuwe halte bij De Hork. De extra afstand is ongeveer 300 meter.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant