Afbeelding

Ramadan in De Weijerhof

Religie 346 keer gelezen
BOXMEER – Voor het eerst in de historie opent de ramadan in Boxmeer in basisschool de Weijerhof. Vanaf morgen kunnen moslims er terecht voor hun ramadangebed.

Iiedereen die moslim is, ongeacht nationaliteit, wordt uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. De beide imams Abderkader Mohamed Ali en Hoessein en sjeik Soulymun zijn aanwezig om deze voor de moslims belangrijke maand in te luiden. In de Weijerhof zijn twee ruimten beschikbaar, waarvan één is bestemd voor de mannen en de andere voor de vrouwen.

Initiatief
Het initiatief voor deze bijeenkomst is afkomstig van Sadik Mouridi. “Ik heb lang gelopen met het idee om deze bijeenkomst te houden voor moslims in de gemeente Boxmeer, zodat zij dicht bij huis het begin van de Ramadan kunnen inluiden. Dan hoeven ze niet meer naar Cuijk of andere omliggende gemeenten met een gebedshuis.”
Ook niet-moslims worden door Mouridi uitgenodigd. Wethouder Jos de Graaf is present en ook burgemeester Karel van Soest heeft een invitatie ontvangen. Hij verheugt zich op een vruchtbaar begin van het project. De Salaat Tarawige begint op 11 augustus overigens om 22.45 uur.
Ramadan is voor de moslims een vastenmaand. Het is de maand waarin de eerste openbaringen van de heilige koran aan de profeet Mohamed plaats vonden. Het vasten begint bij het aanbreken van de dageraad en eindigt met het ondergaan van de zon.

[image=147252]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant